Urmărire în trafic pe străzile din Constanța. Un șofer fără permis a fugit după ce nu a dat prioritate unui pieton VIDEO

0
Publicat:

Un șofer agresiv din Constanța care avea permisul suspendat și nu a acordat prioritate unui pieton riscă mai mulți ani de închisoare. El a fost prins de Poliție doar printr-o urmărire în trafic.

Șoferul a fost urmărit peste doi kilometri FOTO arhiva Adevărul
Șoferul a fost urmărit peste doi kilometri FOTO arhiva Adevărul

În după-amiaza zilei de vineri, 24 februarie a.c., în jurul orei 16.30, o patrulă din cadrul Biroului Rutier al Poliției municipiului Constanța se afla pe strada Cumpenei din Constanța. În apropierea trecerii pentru pietoni, polițiștii au observat că din sensul opus traversa o persoană, iar un autoturism Volkswagen Golf ce mergea cu viteză nu a oprit pentru a acorda prioritate de trecere.

Polițiștii au pornit semnalele luminoase și acustice ale autospecialei, totodată folosind portavocea pentru a îl determina pe conducătorul auto să oprească.

Numai că șoferul nu s-a conformat, continuându-și deplasarea spre bulevardul I.C. Brătianu, în acest timp efectuând manevre riscante și având un comportament foarte agresiv în trafic.

După aproximativ doi kilometri de urmărire în trafic s-a reușit imobilizarea acestuia, pe Bulevardul I.C. Brătianu.

În urma verificărilor efectuate s-a constatat că bărbatul, de 22 de ani, avea suspendată exercitarea dreptului de a conduce autovehicule pe drumurile publice pentru perioada în curs. Conducătorul auto agresiv a fost testat cu aparatele etilotest și Drugtest, rezultatele fiind negative.

În cauză a fost întocmit un dosar de cercetare penală sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducerea unui vehicul fără a deține permis de conducere.

Conducerea fără permis este reglementată de art. 335 din Codul penal, care, la alineatul 1, o definește astfel: “Conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul ori a unui tramvai de către o persoană care nu posedă permis de conducere se pedepseşte cu închisoarea de la unu la 5 ani.”

Constanţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite