UPDATE Un şofer agresiv a fugit de poliţişti la Călimăneşti. Bărbatul a fost oprit cu focuri de armă

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Ultraj urmat de focuri de armă în Călimăneşti - Vâlcea, Foto: Adevărul
Ultraj urmat de focuri de armă în Călimăneşti - Vâlcea, Foto: Adevărul

În staţiunea Călimăneşti, din judeţul Vâlcea, luni seara s-au auzit focuri de armă. Un şofer care a refuzat să se legitimeze a fugit cu maşina, apoi i-a luat la bătaie pe poliţişti. Bărbatul de 40 de ani este acum cercetat pentru ultraj.

Update, ora 17: 20 Bărbatul din Călimăneşti care luni seara a agresat doi agenţi de circulaţie, i-a înjurat şi i-a calomniat, apoi a încercat să fugă de două ori, a fost reţinut pentru 24 de ore, după ce a fost audiat în prezenţa unui procuror din cadrul Parchetului Brezoi.

Miercuri, 8 august, va fi prezentat instanţei de judecată şi există şanse mari de a fi arestat preventiv. 

- Ştirea iniţială - 

Situaţie halucinantă luni seara într-o staţiune din România. Un şofer din Călimăneşti a fost oprit la un control de rutină. S-a prefăcut că respectă ordinele agenţilor de circulaţie, după care a demarat în trombă, nu înainte de a-i înjura pe poliţişti şi de a-l lovi pe unul dintre ei. 

Ce a urmat este demn de scenarii de film. Ultrajul a continuat motiv pentru care s-a folosit muniţia din dotare. 

Şoferul fugar, cunoscut în comunitate ca „Daniel Nebunu”, a oprit într-o curte. Poliţiştii care l-au urmărit i-au cerut din nou actele de identitate, moment în care, potrivit informaţiilor furnizate de Poliţia Vâlcea, conducătorul auto „l-a luat de gât pe unul dintre poliţişti, izbindu-l de gard”, în timp ce înjura şi jignea oamenii legii. 

Al doilea agent de poliţie l-a somat pe agresor şi „a trecut la executarea unui foc de avertisment în plan vertical”. Şoferul a fugit din nou. În momentul în care a fost prins „l-a lovit pe unul dintre poliţiştii cu piciorul”. 

În acest moment, agentul de poliţie, de 27 de ani, se află în spital, dar „nu este în stare gravă”. 

La faţa locului s-au strâns sute de persoane din zona Jiblea în care s-au auzit focurile de armă, fiind necesară intervenţia mascaţilor din cadrul SAS  şi a altor poliţişti din cadrul Poliţiei oraşului Călimăneşti. „Treceţi în curţi, Folosim forţa”, le-au spus aceştia curioşilor. În final, au aplanat conflictul. 

„Se fac cercetări pentru ultraj. Bărbatul urmează să fie audiat”, a mai declarat purtătorul de cuvânt al Poliţiei Vâlcea, Sandra Bălteanu.

O parte dintre cei care s-au aflat luni seară în zona conflictului au postat pe Facebook tot felul de filmuleţe în care nu spuneau mai nimic, dar îi îndemnau pe internauţi să vină în zonă în număr cât mai mare, lăsând impresia că s-ar comite un abuz din partea autorităţilor. 

Râmnicu Vâlcea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite