UPDATE Ploaia a sabotat intrarea în Guinness Book. La cel mai mare Sirtaki din lume au dansat 6.313 constănţeni

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Sâmbătă, 28 mai 2016, pe plaja Modern din Constanţa se va dansa Sirtaki, în încercarea de a doborî recordul mondial deţinut de provincia Volos, când nu mai puţin de 5.614 de oameni au vibrat pe ritmurile dansului popular grecesc, în anul 2012.

UPDATE Guinness Wolrd of Records nu a putut valida recordul mondial din cauza întunericului lăsat după ora 21, când oamenii s-au putut strânge pentru a dansa. Ploaia torenţială a împiedicat adunarea dansatorilor cu câteva ore. În total, pe plaja Modern s-au strâns 6.313 persoane, de ajuns pentru doborârea recordului de la Volos. 

UPDATE La scurt timp după ce Anton Traian Antoniadis, liderul Comunităţii Elene Elpis, a anunţat anularea evenimentului din cauza ploii torenţiale,el a revenit asupra deciziei. Pe Facebook a postat un anunţ în care anunţă că se va ţine totuşi concertul şi îndeamnă constănţenii să se mobilizeze şi să fie prezenţi până la ora 21.00 pe plaja Modern. „La ora 21.00 să fim toţi aici“, a transmis el. 

UPDATE ORA 17.45 Anton Traian Antoniadis, liderul Comunităţii Elene Elpis, a anunţat anularea evenimentului din cauza ploii torenţiale. „Nu ne vom lăsa, vom relua pregătirile când vremea ne va permite“, a declarat Antoniadis. Dobrogea se află sub Cod galben de ploi, descărcări electrice şi grindină.

Iniţiativa de doborâre a recordului la Sirtaki aparţine Comunităţii greceşti din Constanţa, care în ultimele luni au învăţat constănţenii să danseze pe ritmurile greceşti, fiind organizate mai multe repetiţii pe plajă şi în Piaţa Ovidiu.

Sâmbătă, 28 mai, participanţii se vor aduna pe plaja Modern, iar accesul se va face prin porţile de intrare marcate în acest scop, aflate în stânga şi în dreapta scenei.

De la ora 16.30 se va putea intra în perimetru prin cele zece porţi de intrare. La ora 17.00, din zona Restaurantului Vraja Mării vor pleca într-o defilare pe faleză tineri costumaţi în costume populare româneşti, greceşti, turceşti şi armeneşti şi lipoveneşti. Traseul va fi următorul: faleza Cazinoului, Portul Tomis, Plaja Modern.  

La intrarea pe plaja Modern, primii 5.800 de participanţi vor primi un tricou special creat pentru acest eveniment şi o brăţară numerotată.

Apoi, participanţii vo dansa Sirtaki, dans care va dura 5 minute. Ulterior, arbitrul Guiness Book va consulta evidenţele, cifrele.

Ziua va continua cu un spectacol de muzică grecească, care va dura două ore. Spre seară, organizatorii au pregătit un superb foc de artificii.

sirtaki

Vă mai recomandăm:

FOTO VIDEO Legendarul Zorba Grecul a trecut şi prin România: „Un adevărat Rai pentru un pehlivan ca mine“. Comunitatea elenă serbează Ziua Eladei

Grecii din România, despre ţara lor natală, un paradis în derivă: „Am fost la vot şi am rămas şocat de atâta sărăcie“

FOTO VIDEO Panait Istrati, „Zorba Grecul“ al românilor. Celebrul personaj Zorba, asemuit scriitorului, descrie România ca fiind „Raiul pe pământ“

ConstanţaPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite