UPDATE Nicuşor Constantinescu a cerut cercetarea în libertate. Curtea de Apel a amânat pronunţarea

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Nicuşor Constantinescu a contestat arestarea sa preventivă.
Nicuşor Constantinescu a contestat arestarea sa preventivă.

Preşedintele Consiliului Judeţean Constanţa, Nicuşor Constantinescu, află miercuri dacă rămâne în arest preventiv pentru 30 de zile. Curtea de Apel Constanţa a judecat contestaţia sa la decizia Tribunalului Constanţa din data de 20 februarie şi a amânat pronunţarea pentru data de 25 februarie.

Nicuşor Constantinescu a spus jurnaliştilor înainte de a intra în Curtea de Apel Constanţa că se simte îngrozitor şi că totul este un abuz al DNA-ului. El a precizat că este cercetat penal pentru hotărâri de Consiliu Judeţean care sunt supuse controlui administrativ şi nu faptelor penale.

Avocaţii săi au adus probe suplimentare faţă de procesul de la sfârşitul săptămânii trecute de la Tribunal  şi speră în punerea sa în libertate.  “Am invocat o parte din argumente şi din probe suplimentare faţă de săptămâna trecută întrucât am avut şi noi posibilitatea să pregătim apărarea. Nu sunt probe că domnul Constantinescu ar fi săvârşit faptele de care este acuzat. Instanţa a amânat pronunţarea pentru mâine”, a spus avocatul Marius Mocanu. El a spus că a solicitat cercetarea în libertate a lui Constantinescu. 

Mocanu a menţionat că DNA a cerut arestarea preventivă a lui Nicuşor Constantinescu şi în dosarul Centrului Militar Constanţa, iar această cerere urmează să se judece miercuri la Tribunalul Constanţa.

Nicuşor Constantinescu a fost reţinut de procurorii DNA pe data de 19 februarie, fiind acuzat de trei infracţiuni de abuz în serviciu din care două în formă continuată, constituire a unui grup infracţional organizat, coruperea alegătorilor şi 10 infracţiuni de conflict de interese şi o tentativă de abuz în serviciu în formă continuată. El a plecat din sediul Consiliului Judeţean însoţit de anchetatori după ce au fost efectuate percheziţii în această locaţie timp de mai bine de şase ore. Procurorii au ridicat mai multe documente cu acest prilej.

Pe data de 20 februarie, Nicuşor Constantinescu a fost dus la Tribunalul Constanţa cu propunere de arestare preventivă. După o şedinţă care a durat peste trei ore şi după ce judecătorul a deliberat o oră şi jumătate instanţa a admis propunerea DNA şi preşedintele Consiliului Judeţean a fost dus în arestul IPJ Constanţa. El a contestat decizia la Curtea de Apel Constanţa, iar procesul este programat marţi, şedinţa urmând să se desfăşoare cu uşile închise.

Nicuşor Constantinescu a mai fost acuzat în ultima perioadă de procurorii DNA de comiterea mai multor altor infracţiuni, iar în prezent este judecat în trei procese, acestea având loc la Tribunalul Bucureşti şi la Tribunalul Constanţa.

Mai citiţi şi:

VIDEO Nicuşor Constantinescu a fost arestat. Măsura poate fi contestată la Curtea de Apel Constanţa

VIDEO Nicuşor Constantinescu a fost arestat preventiv pentru abuz în serviciu şi coruperea alegătorilor. Baronul PSD: „Este un abuz al DNA-ului“

VIDEO Nicuşor Constantinescu, reţinut din nou. De această dată este acuzat de comiterea a 16 infracţiuni

Constanţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite