UPDATE Doi bărbaţi au dispărut pe câmp. Autorităţile i-au căutat timp de patru ore

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Bâlbâială a Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Dobrogea. Doi bărbaţi dispăruţi pe câmp sunt de negăsit de câteva ore pentru că operatorul de la ISU nu a ştiut să îi ajute. Confuzia a fost dezlegată de ofiţerii STS şi acum salvatorii sunt pe urmele dispăruţilor.

Cele două persoane au plecat încă de dimineaţă la muncă. Ei au ales să meargă pe un câmp dintre localităţile Săcele şi Corbu şi s-au rătăcit. Zăpada de pe câmp şi ceaţa densă i-au determinat pe cei dispăruţi să sune la 112.

Conform Serviciului de Telecomunicaţii Speciale, operatorul ISU Dobrogea nu a respectat procedura şi cei doi dispăruţi nu au fost ajutaţi.

După 25 minute, ISU Dobrogea a sunat la STS şi a cerut ajutorul ofiţerilor de acolo pentru găsirea celor doi.

Totodată salvatorii au reuşit să obţină mai multe informaţii despre locaţia victimelor. Cei doi le-au spus celor care îi căutau că se afla lângă un stâlp al SC Electrica SA cu numărul 42. Localizarea stâlpului a făcut ca ISU Dobrogea să trimită în zona un echipaj.

O şenilată de la Consiliul Judeţean Constanţa a plecat către locul în care se află cei doi. Vântul, ceaţa şi zăpada aşezată pe câmp face imposibilă intervenţia oricărui alt utilaj. Reprezentanţii CJ Constanţa spun că victimele au fost sfătuite să rămână pe loc pentru a fi găsiţi mai uşor.

UPDATE: Cei doi bărbaţi au fost găsiţi de către un echipaj de Jandarmi. Ei au de mers 6 kilometri, pe un câmp acoperit cu zăpadă, până la drumul judeţean. Acolo vor fi preluaţi de o ambulanţă şi vor primi îngrijiri medicale. Medicii spun că au suferit o hipotermie pentru că au stat mai bine de 3 ore pe câmp.

Reprezentanţii Jandarmeriei Constanţa spun că 24 oameni de la IJJ şi Gruparea Mobilă au participat la aceste căutări. 

Constanţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite