UPDATE Doctorul mort de Covid-19 se testase de două ori şi a contactat boala la ieşirea din izolare. Fusese contact al primului caz de coronavirus

0
Publicat:
Ultima actualizare:
coronavirus

Doctorul care a murit din cauza Covid-19 ieşise negativ la teste, în două rânduri. Medicul fusese contact al primului caz de coronavirus din Constanţa - acel asistent medical din secţia Medicală 2 de la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Constanţa. Doctorul a stat în izolare, nu avea simptome, a revenit la serviciu, apoi şi-a dat demisia. A doua zi avea deja simptome de Covid-19.

UPDATE În informarea de presă transmisă de Grupul de Comunicare Strategică se fac câteva precizări despre moartea doctorului Valeriu-Marcel Neagoe. 

Acesta avea o serie de comorbidităţi: hipertensiune arterială, diabet zaharat, obezitate. 

Medicul din Constanţa este al 508-lea deces la nivel naţional din cauza Covid-19 şi al 10-lea la nivel judeţean. 

„Deces 508

Bărbat, 62 ani din judeţul Constanţa. Medic

Dată debut: 07.04.2020: febra, tuse, cianoză

Data internării: 08.04.2020 SJU Constanţa – Secţia Boli Infecţioase. În data de 11.04.2020 a fost transferat în stare critică la INBI “Matei Balş” – Secţia ATI

Dată recoltare probă: 08.04.2020

Data confirmării: 08.04.2020

Data decesului: 21.04.2020

Comorbidităţi: Hipertensiune arterială. Diabet zaharat. Obezitate.“ 

FOTO DREAPTA Dr. Valeriu Marcel Neagoe

Dr. Valeriu Marcel Neagoe din Constanţa mort de Covid-19 Sursa florianstoian.com

Sursa foto - florianstoian.com

Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Constanţa a oferit detalii despre cazul de îmbolnăvire al medicului Valeriu-Marcel Neagoe, mort de Covid-19.

Doctorul Valeriu Neagoe (62 ani) fusese contact al primului caz de pacient cu coronavirus din Constanţa - asistentul medical de pe secţia Medicală 2, unde lucrau amândoi. Asistentul medical s-a vindecat între timp.

Medicul se testase de două ori pentru coronavirus şi a stat în izolare timp de 14 zile. La terminarea perioadei de izolare, el şi-a dat demisia, iar 6 aprilie a fost ultima sa zi de muncă la spital.

Ironia sorţii, boala a debutat exact a doua zi, la 7 aprilie.

O zi mai târziu, în 8 aprilie, doctorul Valeriu Neagoe a fost internat la Spitalul de Boli Infecţioase din Constanţa, de unde a fost transferat la <Matei Balş>, unde a şi murit, la 21 aprilie.  

Spitalul Judeţean: „Coleg minunat care nu şi-a lăsat niciodată echipa la greu“

„Medicul Valeriu Neagoe a activat în cadrul secţiei Medicină Internă II.

În cadrul anchetelor epidemiologice din această secţie, medicul a efectuat două teste PCR, ambele fiind cu rezultate negative. 

Primul test a fost recoltat pe 12 martie, fiind considerat contact al primului caz Covid din SCJU (asistentul şef din secţia Medicală II).

Rezultatul a fost negativ, dar, potrivit normelor în vigoare, medicul a stat în izolare 14 zile.

Pe 27.03 i s-a recoltat al doilea test PCR, rezultatul fiind, din nou, negativ.

Pe 31.03.2020, medicul în vârstă de 62 de ani şi-a înaintat demisia, iar pe 6 aprilie a fost ultima zi de muncă.

Pe 8 aprilie s-a internat cu simptomatologie CoVID-19 la Spitalul de Boli Infecţioase Constanţa. 

Regretăm nespus dispariţia fulgerătoare a colegului nostru. Un coleg minunat care nu şi-a lăsat niciodată echipa la greu. Un om sufletist, un doctor care aproape 20 de ani a semnat condica la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă <Sfântului Apostol Andrei> Constanţa.

Este o perioadă extrem de grea, un moment în care cuvintele sunt de prisos. Odihnă veşnică!“, a transmis Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Constanţa. 

Ministerul Sănătăţii: „Starea i s-a agravat, a fost transferat la <Matei Balş>“

Ministerul Sănătăţii a confirmat decesul medicului Valeriu-Marcel Neagoe din Constanţa, oferind detalii suplimentare. 

„Bărbatul, în vârstă de 62 de ani, a fost medic cu specialitatea Medicină internă până în data de 6 aprilie 2020 în cadrul Spitalului Judeţean de Urgenţă Constanţa, când a demisionat.

În data de 7 aprilie a debutat simptomatologia COVID 19, iar în data de 8 aprilie 2020 a fost internat în Spitalul Clinic de Boli Infecţioase Constanţa, acolo unde a şi fost confirmat pozitiv în aceeaşi zi.

În 11 aprilie 2020, după ce starea de sănătate s-a agravat, a fost transferat la Institutul Naţional de Boli Infecţioase Matei Balş, unde a decedat în data de 21 aprilie 2020“, a precizat Ministerul Sănătăţii. 

Mesajul unui coleg: „Fac gardă în onoarea dvs“

„Un stetoscop a rămas undeva, pe o masă, într-o cămăruţă mică de gardă. Al nimănui acum. Un coleg drag a pierdut lupta cu virusul asta nenorocit.

Zbor lin către îngeri, Domnule Doctor! Aţi salvat atât de multe vieţi, dar din păcate pe a dumneavoastră nu a mai putut-o salva nimeni....

Rămâneţi în inima şi în sufletele noastre pentru totdeauna! Dumnezeu sa vă odihnească... 

În noaptea asta fac de gardă în onoarea dumneavoastră, de aici din patul de spital, de data asta gardă de lacrimi şi durere şi furie“, a transmis un coleg pe Facebook. 

Pe aceeaşi temă: 

UPDATE Medic răpus de Covid-19, la Constanţa. Cu o zi înainte să-i apară simptomele bolii, doctorul îşi dăduse demisia de la Spitalul Judeţean

Vergil Chiţac, primul parlamentar român cu COVID-19: „Boala este parşivă, loveşte fix atunci când te aştepţi mai puţin“

Constanţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite