Un fost guvernator al Deltei critică dur litoralul românesc: „Prețuri de Saint Tropez, condiții de cazare de Lumea a Treia“

0
Publicat:

Mălin Mușatescu, fostul guvernator al Deltei Dunării, a făcut o radiografie amară a litoralului românesc, după ce recent inspectorii DSP au descoperit bacteria Escherichia Coli (E.Coli) în apa mării.

Litoral FOTO Călin Gavrilaș
Litoral FOTO Călin Gavrilaș

„Marea Neagră a ajuns o hazna, așa cum sunt plajele și hotelurile. O boschetăreală pe bani mulți, un ghiveci de prețuri de Saint Tropez, condiții de cazare de Lumea a Treia, prostituate de lux și fomiste plecate în căutarea milionarului vieții, cu 90% șanse să ajungă la produs prin Europa.

De la Vama Veche la Năvodari litoralul este o suma de pensionari comunali cu vouchere de vacanță și tineret pesedisto-liberal cu Porsche și Maseratti. Un amalgam de E. coli, puștani hotărâți să tragă și ei dintr-un joint de împrumut și bombardieri cu SUVuri pline de cocaină. Litoralul românesc este un amestec de duhoare de diaree împrăștiată în boscheți și parfum Hermes. Un amalgam de analfabetism și Yves Saint Laurent, de Vouiton și latei, de Ferrari și apucături de șatră. Cum să nu intre oamenii în apă pe caniculă asta și să tragă o pishare neștiuți lângă o blondă botoxata din Făurei? Cum să nu ducă mamaia din Jina nepoțelul la căcare în val, pentru că e apă caldă și nu răcește copilu'? Cum să nu lanseze la apă bizamul tânărul tatuat din Galați, prins de geamandura, cu privirile pierdute în zare, visând la un contract de asfaltare cu Primăria din Tuzla? Pe bune?“, scrie Mălin Mușatescu pe pagină de Facebook.

Aproximativ 120.000 de turiști au fost pe litoralul românesc weekendul trecut. Cele mai aglomerate stațiuni au fost Eforie Nord, Costinești și Mamaia.

Reprezentanții agențiilor de turism spun că în aceasta perioada, când este și vârf de sezon estival, hotelurile de pe litoral sunt rezervate în proporție de 70%, mai ales la sfârșit de săptămână. 

Prețurile sunt însă mai mari la cazare, acum, în vârful de sezon estival.

„În stațiunea Mamaia, la un hotel de trei stele, prețurile pornesc de la 271 de lei pentru o cameră, iar la patru stele, cu mic dejun inclus, de la 347 de lei pe noapte. În Eforie Nord, la trei stele, prețul unei nopți de cazare pornește de la 166 de lei pe noapte. La patru stele însă, cu mic dejun și prânz inclus plus șezlonguri pe plajă, prețul pornește de la 835 de lei pe noapte. Avem oferte la trei stele și în Jupiter, de la 284 de lei pe noapte la trei stele, iar în sistem all inclusive, la patru stele, 857 de lei pe noapte”, a declarat Ștefan Necula, directorul agenției de turism Litoralul Românesc.

Constanţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite