Bacteria E-coli, depistată în concentrații mari în apa mării, la Eforie Nord: „Un episod pasager”

0
Publicat:

Prezența bacteriei Escherichia Coli (E.Coli) a fost depistată în concentrații mari în apa mării, mai exact în Eforie Nord. Conform reprezentațiilor DSP Constanța, a fost vorba de un episod trecător, iar turiștii se pot scălda în zona Belona.

Foto: Arhivă
Foto: Arhivă

Mostrele recoltate din apa mării din Eforie Nord, zona Belona, și studiate de experții DSP Constanța au indicat pentru miercuri, 12 iulie, concentrații mari de E.coli. Conform documentului publicat pe site-ul Direcției de Sănătate Publică Constanța, este vorba de 1305 unități în 100 ml, în contextul în care ar trebui să fie 250 pentru ca apa să fie „excelentă” pentru îmbăiere

De asemenea, probele recoltate din aceeași zonă au arătat pentru vineri, 14 iulie, valori foarte mici de E.coli, fiind vorba de 30 unități în 100 ml. 

Potrivit purtătorului de cuvânt al DSP Constanța, Tudorel Ene îmbăierea este permisă în zona menționată. 

Discutăm despre un episod pasager, restul probelor prelevate din zonă arată o calitate a apei bună, astfel că îmbăierea este permisă. Monitorizarea calităţii apei se regăseşte pe site-ul Direcţiei de Sănătate Publică din Constanţa”, a afirmat Tudorel Ene, conform News.ro.  

Circa 120.000 de turiști au fost pe litoralul românesc weekendul trecut. Cele mai aglomerate stațiuni au fost Eforie Nord, Costinești și Mamaia. 

Constanţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite