Țestoasă dobrogeană, specie de interes comunitar, eliberată de Garda de Mediu. Era scoasă la vânzare pe internet VIDEO

0
Publicat:

Comisarii Gărzii de Mediu Constanța au anunțat că au fost sesizați cu privire la faptul că un locuitor din județul Constanța deține ilegal o țestoasă dobrogeană pe care ar fi scos-o la vânzare pe rețelele sociale.

„O broască țestoasă dobrogeană, deținută ilegal de o persoană fizică din comuna Oltina a fost eliberată astăzi din captivitate și redată în mediul său natural”, spune Steluța Popescu, șefa Gărzii de Mediu Constanța.

Comisarii de mediu, împreună cu polițiști și inspectori din cadrul DSVSA Constanța au efectuat verificări în satul Răzoarele, comuna Oltina, în urma unei reclamații făcute de o asociație pentru protecția animalelor.

„Pentru identificarea speciei, s-a colaborat cu Universitatea Ovidius Constanța- Facultatea de Științe ale Naturii și Științe Agricole. Specialistul universității a confirmat că exemplarul face parte din specia Testudo Greaca (broască țestoasă dobrogeană) și este specie de interes comunitar, inclusă în Anexa 4 din OUG 57/2007 privind regimul ariilor naturale protejate, conservarea habitatelor naturale, a florei și faunei sălbatice, fiind interzisă deținerea acesteia”, mai spune Garda de Mediu.

Conform legii, deținerea, transportul, vânzarea sau schimburile în orice scop, precum și oferirea spre schimb sau vânzare a exemplarelor luate din natură, constituie infracțiune.

Persoana vizată de control susține că a găsit broasca țestoasă într-un sat din apropiere, i s-a făcut milă de ea și a luat-o pentru a o îngriji. În schimb, asociația care a sesizat autoritățile arată că broasca era scoasă la vânzare pe Facebook, așa au aflat și ei despre acest caz.

Constanţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite