Tânărul polițist care a salvat viața unui bărbat dintr-un apartament cuprins de flăcări

0
Publicat:

Inspectoratul de Poliție Județean de Poliție (IPJ) Constanța a făcut publică identitatea agentul care a intervenit pentru salvarea vieții unui bărbat aflat într-un apartament cuprins de flăcări. 

Răzvan Florin Ghircuș, agent de poliție FOTO: IPJ Constanța
Răzvan Florin Ghircuș, agent de poliție FOTO: IPJ Constanța

Agentul principal de poliție Răzvan Florin Ghircuș, din cadrul Poliției municipiului Constanța - Secția 3 Poliție, se afla în timpul liber când a trecut joi, 16 martie 2023, pe lângă blocul incendiat pe strada Baba Novac (numărul 167) din municipiul Constanța.

A observat că dintr-un apartament situat la parterul blocului iese fum. Polițistul a tras imediat autoturismul pe dreapta, a coborât și a alergat spre locul incendiului. În fața blocului, pe stradă, se aflau mai multe persoane agitate, care arătau spre apartamentul din care ieșea fum”, transmite IPJ Constanța.

Răzvan a aflat de la oamenii adunați în zonă că un bărbat este înăuntrul apartamentului.

Agentul de poliție a apelat imediat SNUAU 112, pentru a sesiza incendiul și a solicita sprijin, apoi s-a apropiat de fereastra deschisă a locuinței și a văzut, în interior, un bărbat, de aproximativ 45 de ani.

Polițistul a strigat la el să iasă din locuință, pentru că fumul devenea din ce în ce mai gros, aerul era irespirabil, iar flăcările amenințau să cuprindă întregul apartament, dar bărbatul refuza evacuarea deoarece își căuta fratele bolnav, despre care credea că se află în casă.

„În vreme ce pericolul creștea odată cu flăcările, polițistul a reușit să-l convingă pe acesta să se îndrepte spre ieșire. Apoi, a intrat în scara blocului, preluându-l pe bărbatul care tocmai ieșea din locuință”, spun cei din IPJ.

Acesta a primit îngrijiri medicale de la personalul ambulanței sosite la fața locului, iar acum este în afara oricărui pericol. La fel și fratele bărbatului care, în momentul izbucnirii incendiului, nu se afla în locuință.

Constanţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite