Șalupa de cercetare hidrografică „Ocean 2” a intrat în serviciul Forțelor Navale Române

0
Publicat:

„Ocean 2” a fost proiectată și construită în șantierul naval „Feratto” din Italia și face parte dintr-un contract de achiziție a două șalupe de cercetare. „Ocean 1” a intrat în serviciul Forțelor Navale Române în anul 2021.

Șalupa „Ocean 2” FOTO: navy.ro
Șalupa „Ocean 2” FOTO: navy.ro

Direcția Hidrografică Maritimă „Comandor Alexandru Cătuneanu” a împlinit joi, 23 februarie, 97 de ani la înființarea primei structuri specializate în domeniul hidrografiei maritime din România, cu misiunea de a asigura toate condițiile optime necesare navigației în zona litoralului românesc de la Marea Neagră și pe Dunăre.

Forțele Navale Române au marcat acest moment important pentru hidrografii militari prin intrarea în serviciul Direcției Hidrografice Maritime a șalupei de cercetare hidrografică „Ocean 2”. Șeful Statului Major al Forțelor Navale, viceamiral Mihai Panait, a participat la botezul navei, prilej cu care a acordat și pavilionul României.

Șalupa de cercetare hidrografică „Ocean 2” și tehnica de la bord vor oferi sprijinul pentru mărirea bazei de date hidrografice și oceanografice, precum și pentru investigarea și înțelegerea schimbărilor climatice și poluarea mării. Prin îndeplinirea acestor obiective, se va menține nivelul ridicat de contribuție la creșterea siguranței navigației în zona de responsabilitate a Forțelor Navale Române.

Noua capabilitate tehnică a Direcției Hidrografice a fost proiectată și construită în șantierul naval „Feratto” din Italia și face parte dintr-un contract de achiziție a două șalupe de cercetare, aceasta și „Ocean 1”, care a intrat în serviciul Forțelor Navale Române în anul 2021.

„În cei 97 de ani de activitate, Direcția Hidrografică Maritimă a furnizat sprijinul specializat pentru navele românești și străine, care au navigat în partea de vest a Mării Negre, și a editat o gamă diversă de hărți de navigație și de alte produse specifice, pentru asigurarea siguranței navigației, pe Dunăre și în Marea Neagră, în zona de responsabilitate a României”, transmit Forțele Navale Române.

Constanţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite