Revolta puşcăriaşilor cuprinde penitenciarul VIP de la Poarta Albă

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Deţinuţi de la Poarta Albă Foto arhivă
Deţinuţi de la Poarta Albă Foto arhivă

Revolta cuprinde şi Penitenciarul-VIP de la Poarta Albă din judeţul Constanţa. Autorităţile de la Penitenciarul Poarta Albă au chemat întăriri pentru ca situaţia să nu scape de sub control.

Secţia internă de la Poarta Albă (nu cea exterioară de la Valu lui Traian, unde condiţiile sunt lejere datorită regimului semideschis şi deschis în care stau deţinuţii cu pedepse mici) a fost cuprinsă de revolta puşcăriaşilor care s-au solidarizat cu tovarăşii de la Iaşi.

Dacă moldovenii s-au manifestat mult mai violent, incendiind celule şi protestând pe acoperiş, dobrogenii au ales altă cale: au refuzat pâinea, apoi şi hrana, iar rudele venite în vizită au făcut la rândul lor scandal pentru condiţiile de detenţie. Ei cer ca legea graţierii colective să fie luată în discuţie mai rapid.

Autorităţile de la Penitenciarul Poarta Albă au chemat întăriri pentru ca situaţia să nu scape de sub control.

Legea graţierii colective este un proiect al deputatului minorităţii rome, Nicolae Păun, care insistă pe scoaterea infractorilor din puşcării. Deţinuţii din Botoşani s-au alăturat şi ei protestului.

Pe aceeaşi temă:

Răscoală la Penitenciarul Iaşi. Deţinuţii au ocupat curtea închisorii, au dat foc unei celule şi strigă „Jos comuniştii!“ 

Protest violent al deţinuţilor închişi la Penitenciarul Iaşi. O cameră de detenţie a fost incendiată

Revoltă în Penitenciarul Botoşani: deţinuţii scandează „Vrem condiţii“ şi „Nu cedăm“

Constanţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite