Record de „boboci” la Universitatea „Ovidius”. Toate locurile bugetate au fost ocupate

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO: Călin Gavrilaş
FOTO: Călin Gavrilaş

Conducerea Universităţii susţine că admiterea de anul acesta a atras un număr record de studenţi care pe 1 octombrie vor începe anul universitar 2019/2020.

Universitatea „Ovidius” din Constanţa (UOC) a încheiat admiterea 2019, înregistrând cele mai bune rezultate din ultimii 3 ani. Conducerea instituţiei susţine că peste 4.800 de noi studenţi, de la ciclurile de studii de licenţă, masterat şi doctorat, vor începe, la 1 octombrie, anul universitar 2019-2020, la UOC.

„În această admitere, UOC a scos la concurs cel mai mare număr de locuri din ultimii trei ani. Instituţia academică şi-a ocupat toate locurile bugetate scoase la concurs, de la toate ciclurile de studiu. Totodată, cifra candidaţilor înscrişi la cele două sesiuni de admitere, iulie şi septembrie, a crescut cu peste 28%, faţă de anul anterior, ajungând la  7.558”, se arată într-un comunicat de presă.

3.651 de candidaţi admişi s-au înmatriculat la programele de studii universitare de licenţă, UOC înregistrând o creştere de 6%, comparativ cu anii 2018 şi 2017. Dintre aceştia, 1.433 vor beneficia de unul dintre locurile bugetate, 40 fiind români de pretutindeni.

1.199 de candidaţi s-au înmatriculat la programele studiile universitare de masterat.  Dintre aceştia, 642 vor beneficia de unul dintre locurile bugetate, 22 fiind români de pretutindeni.  

La UOC, în anul universitar 2019-2020, vor activa în jur de 16.500 de cursanţi, la următoarele forme de studiu: licenţă, masterat, doctorat, rezidenţiat, an pregătitor Limba Română şi cursanţi DPPD.

Pe aceeaşi temă:

Lector universitar la „Ovidius”, acuzat de plagiat. CNATDCU a decis retragerea titlului de doctor

Facultate de nişă, cu perspective uriaşe pe piaţa muncii. Studenţii primesc oferte de angajare, iar salariile în domeniu ajung la sume ameţitoare




 

Constanţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite