Reactorul 1 al Centralei de la Cernavodă a fost oprit. Avaria s-a produs din cauza vremii nefavorabile

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Reactoarele 1 si 2 ale Centralei nucleare de la Cernavoda FOTO Mediafax

Unitatea 1 a CNE Cernavodă a fost deconectată de la Sistemul Energetic Naţional marţi după-amiaza din cauza avarierii liniei de evacuare putere de 400KV în SEN.

SN Nuclearelectrica SA anunţă că avaria, apărută din cauza vremii nefavorabile, a produs deconectarea automată a turbogeneratorului Unităţii 1 de la SEN.

Ca urmare a reducerii puterii pe fondul deconect-rii turbogeneratorului de la reţea, specialistii CNE Cernavoda au constatat necesitatea efectuarii unor lucrari suplimentare care, conform procedurilor centralei, se pot realiza numai cu reactorul în stare oprită.

După finalizarea acestor lucrări, Unitatea 1 va fi reconectată la Sistemul Energetic Naşional.

Sistemele centralei functionează conform proiectului si nu exista niciun impact asupra securitatii nucleare a reactorului, personalului de exploatare, populaţiei şi mediului inconjurator, dau asigurări reprezentanţii CNE Cernavodă.

Vă mai recomandăm:

Cum s-a construit centrala nucleară de la Cernavodă - lucruri mai puţin ştiute despre momentul în care reactorul a devenit critic

VIDEO Daniela Lulache, directorul general al Nuclearelectrica, la Adevărul Live: Energia nucleară va fi recunoscută ca energie curată

Energia curată pe care nu o sprijină nimeni

Ansaldo, companie care a realizat primele lucrări la reactoarele de la Cernavodă, este aproape de a fi vândută

Constanţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite