Primăria face concesii la regulamentul de acces în zona istorică: orar de aprovizionare şi culoare de trecere

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Piata Ovidiu Constanţa

În urma întâlnirilor între consilierii PNL şi USR cu primarul Vergil Chiţac, s-au decis mai multe modificări ale regulementului de acces în zona peninsulară.

Regulamentul de acces în zona istorică a oraşului Constanţa a fost modificat în urma întâlnirilor între consilierii USR şi PNL cu primarul Vergil Chiţac.

Astfel, s-a decis: 

⁃instituirea unui coridor de acces general pentru facilitare trafic auto şi oprire cu durata de 5 minute, la Sud de piaţa Ovidiu alcătuit din străzile Remus Opreanu şi Revoluţiei din 22 Decembrie 1989 cu intrare din bulevardul Elisabeta, respectiv ieşire spre acelaşi bulevard;

⁃instituirea unui coridor de acces general pentru facilitare trafic auto şi oprire cu durata de 5 minute, la Nord de piaţa Ovidiu alcătuit din străzile Traian, Sulmona şi Mircea cel Bătrân pentru direcţia Est, respectiv Vasile Canarache pentru direcţia Vest;

⁃soluţia coridoarelor de acces auto va fi evaluată periodic prin prisma consecinţelor ce le creează;

⁃orar de aprovizionare între orele 6.00 – 10.00;

⁃permise de acces pentru evenimente religioase private, în număr limitat şi pe perioadă determinată;

⁃permise de acces pentru mass-media, în număr limitat, pe perioadă nedeterminată, cu îndeplinirea unor condiţii;

„Regulamentul actual, ce deserveşte interesul public general, aflat în vigoare ca urmare a votului consilierilor, va fi revizuit printr-o viitoare hotărâre a Consiliului Local pentru a răspunde într-o măsură mai mare dorinţelor cetăţenilor din zonă, dar va continua să respecte obiectivul asumat de a reabilita, proteja şi pune în valoare situl istoric Zona Peninsulară Constanţa“, anunţă Primăria Constanţa.

Zona peninsulară a Constanţei a devenit, din 15 noiembrie, zonă pietonală. Prin excepţie, persoanele fizice şi juridice rezidente pot obţine permise care le permit accesul în perimetru. Această decizie a stârnit vii reacţii din partea agenţilor economici, dar şi al constănţenilor care locuiesc în zona istorică a oraşului.

statuia lui ovidiu constanta

Vă recomandăm să mai citiţi:

Revolta agenţilor economici din zona peninsulară a Constanţei: „S-a pustiit oraşul“. Reacţia primarului

Patron de agenţie de turism: „Trebuie să moară două generaţii pentru ca litoralul să scape de haina comunistă“

Costineşti, vara lui 1991. Cum arăta Staţiunea Tineretului în vremurile bune, când nu era o groapă de gunoi VIDEO

ConstanţaPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite