Preotul Tănăsescu, despre limuzinele afişate de capii Bisericii la sfinţirea Catedralei Neamului: „Ştiu, sunteţi invidioşi că nu apucaţi şi voi o tură cu ele“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Preotul Eugen Tănăsescu FOTO Adevărul
Preotul Eugen Tănăsescu FOTO Adevărul

Preotul Eugen Tănăsescu a găsit o explicaţie pentru cei care se întreabă despre limuzinele cu care mai-marii Bisericii Ortodoxe Române au sosit la sfinţirea Catedralei Mântuirii Neamului.

Preotul din Constanţa, purtător de cuvânt al Arhiepiscopiei Tomisului, a mărturisit public ce a aflat „pe surse“: maşinile ultraluxoase ale conducerii BOR nu aparţin acesteia. 

Limuzinele ar fi ale Serviciului de Protecţie şi Pază (SPP), fiind puse la dispoziţie pentru securitatea ierarhilor români şi a invitaţilor străini, pentru că au o echipare specială: sunt blindate. 

Maşinile de culoare închisă au fost văzute de toată lumea la marea sărbătoare de duminică, 25 noiembrie, de la sfinţirea Catedralei Mântuirii Neamului. 

Părintele Eugen Tănăsescu a scris pe contul său de Facebook:

„Pentru cei care comentează că Merţanele popilor... etc.

V-aţi întrebat vreodată de ce oamenii serioşi nu discută despre maşinile astea? 

Simplu... sunt maşini puse la dispoziţie de SPP.

Aşa că nu-s maşinile popilor, ci ale STATULUI.

Ştiu, sunteţi invidioşi că nu apucaţi şi voi o tură cu ele.

Pe surse... sunt blindate.“ 


Postarea lui Eugen Tănăsescu pe contul personal de Facebook

limuzine tanasescu

Opinia publică a comentat că, spre deosebire de mulţimea adunată în afara Catedralei Neamului, preoţimea a etalat un lux exorbitant, în contrast cu starea societăţii şi a credincioşilor veniţi să-i susţină. 

Tot Tănăsescu şi-a mai exprimat fericirea pentru ridicarea Catedralei Neamului: „Avem Catedrală pentru că avem Patriarh! Orice proiect are o inimă, un motor, care pune în mişcare toate componentele necesare. PF Daniel este inima şi motorul Catedralei. VREDNIC ESTE!“

Pe aceeaşi temă: 

VIDEO Imagini tulburătoare cu momentul în care un preot îşi dă foc în timpul sfinţirii Catedralei Neamului

Credincioşi duşi cu autocarele la sfinţirea Catedralei Neamului. Cine plăteşte transportul

Constanţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite