Credincioşi duşi cu autocarele la sfinţirea Catedralei Neamului. Cine plăteşte transportul

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Catedrala Neamului                                                                       FOTO basilica.ro
Catedrala Neamului                                                                       FOTO basilica.ro

Mobilizare de forţe în Arhiepiscopia Tomisului pentru a duce cât mai mulţi credincioşi la slujba de la Bucureşti.

Pregătirile pentru slujba de sfinţire a Catedralei Neamului, ce va avea loc duminică, 25 noiembrie, la Bucureşti, au intrat pe ultima sută de metri. Nu doar patriarhia şi constructorul catedralei fac ultimele retuşuri, ci şi episcopiile din ţară se îngrijesc ca la momentul sfinţirii să participe cât mai mulţi oameni.

Printr-o adresă trimisă cu nouă zile în urmă de conducerea Arhiepiscopiei Tomisului (judeţul Constanţa) către toate protoieriile din subordine, se aducea la cunoştinţa preoţilor că trebuie să alcătuiască tabele cu numele de datele de contact ale credincioşilor ce vor fi deplasaţi la Bucureşti. În document se menţionează că vor fi trecute doar „persoanele care doresc să participe în mod ferm la eveniment”.

În aceeaşi adresă se menţionează faptul că fiecare parohie „va contribui la plata autocarelor necesare efectuării acestui transport”. Hârtia este semnată de vicarul eparhial (adjunctul Arhiepiscopului Teodosie) Cosma Mitu şi de consilierul pe probleme sociale al Arhiepiscopiei Tomisului, Vasile Rusnac.

Cu toate acestea, nu toate autocarele care pleacă din Constanţa vor fi plătite din buzunarul bisericii. Slujitorii Domnului au apelat şi la sponsori care să suporte costul transportului.

Până acum, se pare că numai din judeţul Constanţa vor fi duşi la Bucureşti aproximativ 2.000 de credincioşi care vor participa duminică, 25 noiembrie, la slujba de sfinţire a Catedralei Neamului.

Adresă Arjiepiscopia Tomisului pentru transport credinciosi

Pe aceeaşi temă:

Soborul preoţilor cu dosare penale de la vârful Arhiepiscopiei Tomisului. Consilierul lui Teodosie care a reclamat că o enoriaşă a profitat sexual de el

Arhiepiscopia Tomisului, contrazisă pe tema câinilor chinuiţi în curtea unei mănăstiri. Ce spune stareţul acuzat de superiori


 

ConstanţaPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite