Plaja de la Capu Midia, luată cu asalt de militari români şi americani, în cadrul unui exerciţiu comun

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Aproximativ 1.200 de militari români şi americani participă la exerciţiul bilateral româno-american SPRING STORM 17, organizat de Forţele Navale Române, în perioada 16-22 martie, în zonele maritime ale Mării Negre şi în zona de litoral de la Capu Midia.

Sâmbătă, 18 martie, sunt programate secvenţele de debarcare a detaşamentelor de infanterişti marini români şi americani de la bordul navei americane de desant USS Carter Hall (LSD-50). Pe mare, forţele de debarcare vor fi atacate de navele purtătoare de rachete Zborul şi Lăstunul, iar fregata Regele Ferdinand, corveta Contraamiral Macellariu şi dragorul maritim Slt. Lupu Dinescu vor simula sprijinul acţiunilor de desant şi respingerea atacului.

Secvenţele aeriene vor fi asigurate de două avioane MIG 21 Lancer ale Forţelor Aeriene Române.

La manevre, Forţele Navale Române mai participă cu un elicopter Puma Naval, o ambarcaţiune rapidă pentru scafandri, un detaşament de scafandri EOD şi o companie a Batalionului 307 Infanterie Marină, Forţele Aeriene Române cu un elicopter Puma şi un avion SPARTAN C 27, Forţele Terestre cu un pluton de infanterie, două transportoare blindate de recunoaştere, iar Garda de Coastă participă cu o navă de patrulare. Pe lângă nava de desant menţionată, SUA participă cu o companie de infanterie marină şi o echipă de suport logistic a Forţelor Navale ale SUA din Europa.

Luni, 20 martie, sunt programate lansări de rachete antiaeriene STINGER, trageri cu obuziere de 82 mm şi cu armamentul de infanterie, în Poligonul de Trageri Sol-Aer (TIPTSA) de la Capu Midia.

Obiectivul principal al Exerciţiului SPRING STORM 17 este creşterea interoperabilităţii dintre militarii români şi americani, precum şi perfecţionarea deprinderilor militarilor în conducerea şi executarea unei operaţii întrunite amfibii. 

Exerciţiul face parte din Planul de activităţi al Parteneriatului strategic româno-american şi se înscrie în cadrul măsurilor NATO de asigurare a securităţii colective a aliaţilor în zona Mării Negre.

Vă mai recomandăm:

Distrugătoarele României, aşii Marinei care au ajuns la fier vechi din cauza ruşilor. Navele erau mai bine echipate şi mai rapide decât cele pe care le avem azi

FOTO Poveştile unui comandant de navă: „În 1989, am crezut că ungurii au intrat în Ardeal“

Titanicul românesc. 25 de ani de la scufundarea navei Mogoşoaia. Mărturia unui supravieţuitor: „Vasul s-a scufundat în câteva minute“


Don Giovanni, piratul de la Sulina. Cum a reuşit fostul marinar să înşele autorităţile şi să rămână cu marfa ilegală şi cu despăgubirea

Constanţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite