Peste 5.000 de constănţeni au protestat în faţa sediului PSD de la Trocadero: „PSD este Iuda poporului român“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Constănţenii mărşăluiesc pe străzile oraşului FOTO Sînziana Ionescu
Constănţenii mărşăluiesc pe străzile oraşului FOTO Sînziana Ionescu

Oamenii sunt hotărâţi să iasă în stradă până la îndreptarea legislaţiei penale, care a fost modificată în seara de marţi, 31 ianuarie, de Guvernul PSD, în favoarea corupţiei.

UPDATE ORA 24.00 Protestul s-a încheiat, protestatarii revin joi, 2 februarie, la locul obişnuit: platoul din faţa Prefecturii Constanţa.

UPDATE ORA 22.30. Lumea nu vrea să plece acasă. Au blocat tot bulevardul Tomis, între Miga şi fostul cinema Popular. Oameni scandează la unison: „Cine nu sare / Nu vrea schimbare“. 

UPDATE ORA 22.00 Protestatarii s-au întors la Prefectură, unde îi aşteptau alţi 300 de oameni, care în toată această perioadă au manifestat în mod paşnic. 

UPDATE ORA 20.15 Numărul protestatarilor a crescut la 5.000. Celor prezenţi la plecarea în marş li s-au alăturat şi alţi constănţeni. 

Constănţenii plecaţi în marş au ajuns la sediul PSD din zona Trocadero. Este un vacarm de nedescris. Dacă pe drum s-a intonat Imnul României, în faţa sediului de partid se strigă mesaje împotriva PSD-ului. Jandarmii păzesc sediul PSD, formând un cordon de protecţie. 

UPDATE ORA 19.30 Aşa cum s-a procedat în toate serile de protest, cei care s-au adunat în faţa Prefecturii vor pleca într-un marş pe străzile oraşului Constanţa, spre sediul PSD din zona Trocadero. În marş au plecat peste 2.000 de oameni. Mulţi au copii mici în braţe, de mână sau pe umeri. Sunt biciclişti, oameni cu câini în lesă, oameni în cărucior. 

UPDATE ORA 19.00 Platoul din faţa Prefecturii Constanţa este plină. Peste 500 de constănţeni au venit să strige mesaje împotriva Guvernului PSD care a modificat legislaţia penală. „Refuz acest abuz“, le transmit tinerii cu copii în braţe. Se împarte ceai celor care au ieşit în stradă pentru a cere să se facă dreptate. 

UPDATE ORA 18.30. Atmosfera devine din ce în ce mai încinsă. Oamenii strigă „Jos cu ordonanţa“, „Nu scăpaţi“, „Ruşine să vă fie“, „Hoţii legaţi, nu graţiaţi“. Numărul protestarilor a ajuns la 300. Printre ei sunt părinţi cu mulţi copii. 

UPDATE ORA 18.00 Până la această oră s-au strâns 200 de constănţeni. Locul de întâlnire a rămas acelaşi: Prefectura Constanţa.  Ei strigă: „Hoţilor“, „PSD ciuma roşie“, „DNA să vină să vă ia“, „Dragnea nu uita/ Puşcăria e a ta“, „Dragnea şi ai lui/ Să se ducă dracului“. Se aud huiduieli şi fluierături. 

Constănţenii au protestat marţi seara, de la anunţul public al ministrului Justiţiei făcut în jurul orei 22, până târziu în noapte, la ora 3. Peste 1.000 persoane s-au adunat la Prefectură, apoi au pornit în marş pe străzile oraşului, revenind la Prefectură. 

Oamenii au scandat: „Hoţii, hoţii“, „PSD, ciuma roşie“, „DNA să vină să vă ia“, „Dragnea la puşcărie“, „Dragnea, nu uita, România nu e a ta“, „Dragnea, să ajungi îmbrăcat în dungi“.

Constănţenii au ieşit în stradă, revoltaţi de manevra Guvernului PSD prin care s-a decis modificarea legislaţiei penale, ceea ce permite scoaterea din puşcărie şi absolvirea de răspundere a politicienilor care comit abuz în serviciu, cu prejudicii majore. 

Protestele se fac în toată marile oraşe ale ţării, unde s-au strâns zeci de mii de persoane. La Bucureşti, participarea a fost de 15.000 manifestanţi. 

protest constanta sinziana ionescu
protest constanta
protest constanta
protest constanta
protest constanta
protest constanta
protest constanta
protest constanta
protest constanta

Pe aceeaşi temă: 

Noi proteste în Capitală şi în mai multe oraşe din ţară: peste 1.500 de bucureşteni s-au adunat în faţa Guvernului LIVE VIDEO

UPDATE Timişorenii cer demisia Guvernului Grindeanu. Aproximativ 2.000 de persoane sunt deja în Piaţa Victoriei LIVE

Constanţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite