Pescadorul Sea Shark 1, dispărut în urmă cu cinci zile în Marea Neagră, a fost găsit scufundat la 21 de metri adâncime VIDEO

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Pescador - arhivă
Pescador - arhivă

Garda de Coastă anunţă că pescadorul Sea Shark 1, sub pavilion România, dispărut luni, 17 mai, pe Marea Neagră, a fost găsit.

Garda de Coastă confirmă faptul că pescadorul a fost găsit în cursul acestei zile.

„În data de 22.05.2021, poliţiştii de frontieră din cadrul Grupului de Nave Constanţa, sub coordonarea procurorului din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Constanţa,  împreună cu o echipă de scafandri din cadrul Gărzii de Coastă şi două mijloace de mobilitate navală, au desfăşurat activităţi în vederea identificării epavei unei ambarcaţiuni”, transmite Garda de Coastă.

Echipa de scafandri a Gărzii de Coastă a acţionat sub coordonarea CCC SCOMAR, localizând şi identificând epava pescadorului Sea Shark 1 la o distanţă de aproximativ 10 km Est de Chituc şi la o adâncime de aproximativ 21 de metri.

„În cauză, sub coordonarea procurorului de caz, sunt derulate cercetări cu privire la infracţiunea de ucidere din culpă şi distrugere sau avarierea unei nave, iar în perioada următoare vor fi desfăşurate activităţi pentru identificarea cauzelor care au condus la scufundarea pescadorului şi recuperarea corpurilor neînsufleţite ale membrilor de echipaj”, mai spun poliţiştii de frontieră.

Autoritatea Navală Română a anunţat că miercuri, 19.05.2021, operaţiunile de căutare rămân suspendate până la primirea de informaţii referitoare la cazul Sea Shark 1. Unităţile de intervenţie rămân pe atenţie.

În urmă cu cinci zile, în data de 17 mai, la ora 08:20, Centrul Maritim de Căutare şi Salvare de Vieţi Omeneşti pe Mare (MRCC), din cadrul Autorităţii Navale Române a fost informat de către Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Tulcea că pescadorul “Sea Shark 1”, pavilion România, nu s-a întors la baza de acostare din portul Midia.

MRCC, după investigaţiile făcute asupra situaţiei, a declanşat operaţiunile de căutare şi salvare (SAR), în conformitate cu prevederile Planului Naţional SAR şi procedurile specifice de căutare şi salvare din cadrul MRCC, a celor 5 persoane care formau echipajul navei “Sea Shark 1”, toate de naţionalitate română.

Operaţiunile de căutare şi salvare (SAR) au implicat 2 nave specializate SAR aparţinând Agenţiei Române de salvare a Vieţii pe Mare (ARSVOM), 3 nave aparţinând Gărzii de Coastă, un elicopter aparţinând Ministerului Afacerilor Interne şi un elicopter al Forţelor Navale Române din cadrul Ministerului Apărării Naţionale (MApN), precum şi grupul de pescadoare cu baza de acostare în portul Midia.

Totodată, în cadrul operaţiunilor de căutare şi salvare (SAR), MRCC a coordonat şi aeronava specializată în acţiuni de urgenţă pe mare, pusă la dispoziţie de Agenţia Europeană pentru Poliţia de Frontieră şi Garda de Coastă (FRONTEX) , care executa acţiuni specifice în cadrul acţiunii MMO Black Sea 2021. Acţiunea de căutare şi salvare s-a desfăşurat până la căderea nopţii şi au avut ca rezultat recuperarea din apă a trei persoane decedate, care au fost transportate de nava Sea Shark 2, în portul Midia, de unde au fost preluate de către organele abilitate.

În data de 18.05.2021, operaţiunile de căutare şi salvare au fost reluate cu 4 nave, dintre care 3 ale ARSVOM , una a Gărzii de Coastă şi un elicopter aparţinând MApN.

Citeşte şi:

Operaţiunea de căutare a marinarilor dispăruţi cu pescadorul Sea Shark 1 a fost suspendată

Pescador dispărut în Marea Neagră. Trei morţi au fost scoşi de valuri la mal

Constanţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite