Operaţiunea de căutare a marinarilor dispăruţi cu pescadorul Sea Shark 1 a fost suspendată

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Elicopter al Forţelor Navale participă la căutări foto: Forţele Navale
Elicopter al Forţelor Navale participă la căutări foto: Forţele Navale

Pescadorul Sea Shark 1, sub pavilion România, a dispărut luni, 17 mai, pe Marea neagră. La bord avea cinci marinari, toţi de naţionalitate română. Trei dintre ei au fost găsiţi morţi.

Autoritatea Navală Română anunţă că miercuri, 19.05.2021, operaţiunile de căutare rămân suspendate până la primirea de informaţii referitoare la cazul Sea Shark 1. Unităţile de intervenţie rămân pe atenţie.

În urmă cu două zile, în data de 17 mai, la ora 08:20, Centrul Maritim de Căutare şi Salvare de Vieţi Omeneşti pe Mare (MRCC), din cadrul Autorităţii Navale Române a fost informat de către Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Tulcea că pescadorul “Sea Shark 1”, pavilion România, nu s-a întors la baza de acostare din portul Midia.

MRCC, după investigaţiile făcute asupra situaţiei, a declanşat operaţiunile de căutare şi salvare (SAR), în conformitate cu prevederile Planului Naţional SAR şi procedurile specifice de căutare şi salvare din cadrul MRCC, a celor 5 persoane care formau echipajul navei “Sea Shark 1”, toate de naţionalitate română.

Operaţiunile de căutare şi salvare (SAR) au implicat 2 nave specializate SAR aparţinând Agenţiei Române de salvare a Vieţii pe Mare (ARSVOM), 3 nave aparţinând Gărzii de Coastă, un elicopter aparţinând Ministerului Afacerilor Interne şi un elicopter al Forţelor Navale Române din cadrul Ministerului Apărării Naţionale (MApN), precum şi grupul de pescadoare cu baza de acostare în portul Midia.

Totodată, în cadrul operaţiunilor de căutare şi salvare (SAR), MRCC a coordonat şi aeronava specializată în acţiuni de urgenţă pe mare, pusă la dispoziţie de Agenţia Europeană pentru Poliţia de Frontieră şi Garda de Coastă (FRONTEX) , care executa acţiuni specifice în cadrul acţiunii MMO Black Sea 2021. Acţiunea de căutare şi salvare s-a desfăşurat până la căderea nopţii şi au avut ca rezultat recuperarea din apă a trei persoane decedate, care au fost transportate de nava Sea Shark 2, în portul Midia, de unde au fost preluate de către organele abilitate.

În data de 18.05.2021, operaţiunile de căutare şi salvare au fost reluate cu 4 nave, dintre care 3 ale ARSVOM , una a Gărzii de Coastă şi un elicopter aparţinând MApN.

Începând cu ora 17.00, aeronava pusă la dispoziţie de FRONTEX s-a alăturat unităţilor implicate în căutarea celor două persoane dispărute.

Operaţiunile de căutare s-au suspendat începând cu orele 20.30 datorită scăderii vizibilităţii şi căderii nopţii.
 

Citeşte şi:

Centru de vaccinare pentru elevi, deschis la Constanţa. Care sunt condiţiile

Ce ravagii a făcut furtuna la Constanţa: o macara din staţiunea Mamaia a căzut, mai mulţi copaci au fost doborâţi

Constanţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite