Omagiu generalului care a dus simbolurile armatei la Mănăstirea Dintr-Un Lemn: ancora, timona şi elicea de avion

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Mănăstirea din Vâlcea
Mănăstirea din Vâlcea

O delegaţie de militari din Forţele Navale participă, în perioada 28-29 iunie 2019, la jubileul împlinirii a 80 de ani de la consacrarea Mănăstirii Dintr-Un Lemn din judeţul Vâlcea ca locaş de închinăciune al marinarilor şi aviatorilor, acţiune organizată în colaborare cu Arhiepiscopia Râmnicului.

Vineri, 28 iunie, la ora 10.00, este planificată cea de-a VIII-a ediţie a simpozionului „Biserica şi Armata”, la sediul Arhiepiscopiei Râmnicului, în cadrul căreia se vor aduce în atenţia publicului mărturiile istorice ale legăturii spirituale dintre marinarii militari şi renumita mănăstire din comuna Frânceşti, judeţul Vâlcea.

Sâmbătă, 29 iunie, ora 17.00, la Mănăstirea Dintr-Un Lemn va avea loc un ceremonial militar şi religios de comemorare a eroilor marinari căzuţi la datorie de-a lungul timpului. 

Militarii se vor aduna la mormântul generalului Paul Teodorescu, fost ministru al Aerului şi Marinei în perioada 1938-1940, considerat ctitor al acestui locaş de cult, deoarece s-a ocupat personal de restaurarea complexului monahal şi de consolidarea asocierii Marinei şi Aviaţiei cu Sfânta Mănăstire, prin montarea, la intrarea în curtea mănăstirii, a unor simboluri specifice ale acestor arme de elită ale Armatei (ancora, timona şi elicea de avion). 

Vă mai recomandăm:

Istoria miilor de români care au luptat voluntar pentru Armata Germană în ultimele zile ale celui de-Al Doilea Război Mondial

Povestea ultimului supravieţuitor român al Primului Război Mondial. A murit uitat de stat, în cel mai crunt anonimat

Eroul de pe frontul de Est decorat de mareşalul Ion Antonescu. „De trei ori am pus pistolul la tâmplă şi am vrut să mă împuşc“

Poveştile impresionante ale eroinelor în halate albe din spatele frontului: „Am tratat şi români, şi nemţi, şi ruşi“

ConstanţaPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite