O nouă iniţiativă de colectare selectivă a deşeurilor pe litoral, sub sloganul „După noi, strângem tot noi“. La trei PET-uri, participantul primeşte un cadou

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Campanie colectare selectiva pe litoral
Campanie colectare selectiva pe litoral

Sistemul Coca-Cola şi Dorna, în parteneriat cu organizaţiile CSR Nest şi GreenPoint Management, au lansat, săptămâna trecută, o nouă iniţiativă de colectare separată a deşeurilor de pe litoral. Proiectul beneficiază de susţinerea Primăriei Municipiului Constanţa si Primăriei Limanu şi este derulat sub umbrela “După Noi, strângem tot noi”.

Campania, care se desfăşoară în perioada 22 iulie – 29 august, în staţiunile Vama Veche şi Mamaia, constă în amplasarea în locaţiile menţionate a unui sistem de colectare separată  – numit Eco-remorca - ce răsplăteşte pe loc consumatorii care colectează PET-uri cu premii de sezon. 

“Cei mai mulţi dintre noi au fost educaţi să creadă că ambalajele produselor pe care le consumă sunt deşeuri, pe care trebuie să le arunce la gunoi. Aceasta este o percepţie înrădăcinată în mintea consumatorilor, pe care ne dorim să o schimbăm. Din acest motiv construim campanii de tipul celei pe care o lansăm astăzi, menite să atragă atenţia tuturor că ambalajele pot deveni o resursă dacă sunt revalorificate. Atunci când sunt colectate separat în mod corespunzător, prin reciclare, pot fi transformate în alte obiecte. Sperăm ca, prin această campanie, să convingem cât mai mulţi români că ceea ce lăsăm #dupanoi generaţiilor următoare stă doar în puterea şi deciziile noastre”, a spus Alice Nichita, Public Affairs & Communication Manager la Coca Cola HBC România.

“Fiecare gest pe care îl facem poate contribui la schimbare. Credem cu tărie în acest lucru. Credem, de asemenea, că o Lume fără deşeuri este posibilă şi, de aceea, depunem constant eforturi pentru a atinge această viziune. Responsabilitatea noastră este să reducem amprenta pe care o avem asupra mediului şi să încurajăm un comportament responsabil. Când vorbim despre amprenta noastră, brandul Dorna reprezintă cel mai bine direcţia în care ne dorim să mergem în viitor, şi anume spre o economie cu adevărat circulară. Îmbuteliate într-un ambalaj din 100% PET reciclat, apele minerale naturale Dorna susţin acest proiect şi încurajează colectarea separată”, a declarat Mihaela Niţă, Public Affairs Manager, Coca-Cola România.

Voluntarii CSR Nest îi vor întâmpina la Eco-remorca pe turiştii care doresc să colecteze separat sticlele PET, în fiecare săptămână, de joi până duminică, astfel:

22 iulie – 8 august la Sandalandala, Vama Veche 

9 - 29 august 2021, Aroa Beach, Mamaia

Participarea la program se va desfăşura după următoarea mecanică: 

La 3 PET-uri colectate, participantul va primi o pereche de ochelari de soare din bambus;

La 5 PET-uri colectate, participantul va primi un set de cărţi de joc din material reciclat;

La 10 PET-uri colectate, participantul va primi o sacoşă din bumbac, realizată de Atelierul de Pânză – proiect al ONG-ului ViitorPlus, care militează pentru protejarea mediului. 

“La nivel global, modul în care debarasăm ambalajele este parte extrem de importantă în rezolvarea provocărilor legate de deşeuri şi impactul pe care acestea îl au asupra climei şi mediului. Alături de partenerii noştri de la Coca-Cola, ne-am propus să susţinem obiectivele majore asumate legate de creşterea gradului de reciclare în România, scoţând în evidenţă atât importanţa colectării separate, cât şi valoarea economică de necontestat a resursei secundare reprezentată de deşeuri. Eco-remorca este o iniţiativă aproape de oameni, gândită tocmai pentru a sprijini un model de trai sustenabil, un proiect prin care punem la dispoziţie sisteme inteligente de colectare a sticlelor din PET. Atenţia rămâne pe un comportament responsabil, indiferent că suntem acasă, călătorim în scop afaceri sau` în vacanţă”, susţine Andrei Dinescu, Director General adjuct GreenPoint Management. 

"Educaţia populaţiei privind adoptarea unui comportament responsabil faţă de mediul înconjurător este un proces complex şi continuu, iar campaniile de informare şi conştientizare privind importanţa colectării separate a deşeurilor în vederea reciclării reprezintă un prim pas în această direcţie. Ulterior, adoptarea unor obiceiuri simple de colectare separată a deşeurilor determină, în timp, şi o schimbare de comportament pe termen lung, în sensul în care fiecare dintre noi înţelege că trebuie să adopte un stil de viaţă şi un comportament de consum sustenabile, pentru un mediu mai curat în viitor”, spune Sergiu Sebesi, preşedintele Asociaţiei CSR Nest. 

Eco-remorca este un sistem inteligent de colectare separată a deşeurilor, prevăzut cu două echipamente de tip RVM (Reverse Vending Machine), care includ un compactor intern, astfel fiind posibilă colectarea unui volum mult mai mare de deşeuri reciclabile decât în coşuri obişnuite! Eco-remorca a mai fost folosită până acum în campaniile precedente ale După noi, ea fiind inclusă, printre altele, între soluţiile de infrastructură de colectare separată de la festivaluri precum Untold, Neversea şi nu numai.

Vă mai recomandăm:

Cum s-a dus farmecul de altădată din Vama Veche: de la ţinutul sălbatic al anilor '80, străbătut de turme de mioare, la refugiul destrăbălării tinerilor rebeli

1 Mai la Vama Veche, locul unde soarele apune pe ritm de chitară. Cine au fost primii vamaioţia

FOTO Farmecul de altădată al boemului 2 Mai: locul unde domnii de la Bucureşti se dezbrăcau de haine şi de griji

Constanţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite