Record de turişti pe litoral. Staţiunile sunt asaltate datorită preţurilor mici la mâncare şi băutură

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Foto: Calin Gavrilas
Foto: Calin Gavrilas

Programul „Litoralul pentru Toţi” a avut un succes deosebit şi a reprezentat un test pentru operatorii de pe litoral, greu încercaţi de restricţiile impuse, în anul 2020, în contextul apariţiei virusului Sars-Cov-2, se menţionează într-un comunicat al Federaţiei Patronatelor din Turismul Românesc (FPTR).

FPTR precizează că, deşi luna iulie a adus cu întârziere vacanţa elevilor, după terminarea examenelor de bacalaureat familiile cu copii, clienţii fideli ai litoralului românesc sunt aşteptaţi în număr mare pe litoral, transmite Agerpres.

„Deoarece tarifele nu au fost majorate faţă de anul trecut, iar meteorologii nu ne mai ameninţă cu furtuni, în acest weekend sunt aşteptaţi pe litoralul românesc peste 100.000 de turişti.

Potrivit FPTR, staţiunea Mamaia se menţine în continuare în topul tarifelor de pe litoral, acestea variind în funcţie de categoria de confort, începând de la 220 lei/noapte o cameră la un hotel de 2 stele, ajungând şi la 2.000 lei/noapte un apartament privat cu trei camere.

La polul opus se află staţiunile din sudul litoralului cu tarife care încep de la 200 lei/noapte la un hotel de 2 stele, până la 1.800 lei/noapte un apartament la un hotel de 5 stele.

Cel mai probabil staţiunile Costineşti şi Vama Veche, recunoscute ca centre ale distracţiei pe litoral, vor fi asaltate şi în acest weekend de tineri vizitatori şi localnici, care vor opta pentru aceste destinaţii datorită în principal preţurilor mai mici la mâncare şi băutură.

Potrivit estimărilor, gradul mediu de ocupare pe litoral în acest weekend în structuri clasificate va fi de aproximativ 75%, mai mare în staţiunile Mamaia şi Eforie Nord (80%) şi mai mic în sudul litoralului (70%).

„Cu toate că în perioada următoare tarifele vor creşte, având în vedere apropierea vârfului de sezon, românii vor dori să îşi petreacă concediul în condiţii de siguranţă în ţara lor, astfel este de aşteptat ca gradul de ocupare al hotelurilor şi altor structuri de cazare clasificate să crească şi mai mult", se mai precizează în comunicat.

Reprezentanţii organizaţiei susţin că aceste date sunt aproximative şi au fost obţinute pe baza estimărilor furnizate de membrii FPTR şi a sondajului aplicat unui număr semnificativ de operatori din turism.

Potrivit agenţiei de turism, Paralela 45 Grecia este cea mai vândută destinaţie până la finalul lunii iunie, cererea din acest sezon depăşind-o deja pe cea din 2019. Agenţia are zboruri charter spre Heraklion/Creta, Chania/Creta, Rodos, Zakynthos, Corfu, Santorini din Bucureşti; Heraklion, Chania, Zakynthos, Rodos din Cluj-Napoca;  Heraklion din Timişoara şi Iaşi şi estimează că peste 15.000 de turişti vor merge vara acesta în Grecia cu zboruri charter, cu 20% mai mulţi faţă de 2019. Alţi 4.000 vor pleca cu maşina proprie în nordul Greciei. 

„În 2021, turistul ştie ce vrea. Îşi ia informaţia din portalul nostru, de pe reţelele de socializare, şi apoi sună pentru câteva detalii despre hotel, ora zborului sau modalitatea de plată. Este o cerere atât de mare încât ne-am organizat rapid pentru a pune accent pe reducerea timpului de răspuns pentru fiecare turist.

Mai multe îmbunătăţiri au fost făcute şi portalului de călătorii, în ultimele luni, astfel încât utilizatorul să aibă o experienţă plăcută, să se simtă deja în vacanţă văzând fotografii de la fiecare hotel”, declară Alin Burcea, CEO Paralela 45.

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite