O navă a eșuat în Portul Constanța după ce a lovit un dig de protecție

0
Publicat:

Vasul a suferit avarii semnificative, inclusiv o gaură de apă. Cei nouă membri ai echipajului sunt în afara oricărui pericol.

Navă în pericol FOTO Autoritatea Navală Română
Navă în pericol FOTO Autoritatea Navală Română

Accidentul s-a produs duminică dimineață în jurul orei 3.00. "O navă sub pavilion Barbados, în balast, ancorată în rada interioară a Portului Constanţa a început să grapeze din cauza condiţiilor meteo extreme. Nu a putut fi stabilizată și s-a lovit de remorcherul Ares, ancorat de asemenea la rada interioara pentru adăpost. Ulterior a continuat să fie în derivă şi a eşuat după ce a lovit un dig de protecţie. Nava a suferit daune semnificative, inclusiv o gaură de apă în picul prova. Echipajul a declarat că există şi infiltraţii uşoare de apă în compartimentul maşină", au anunţat reprezentanţii Autorităţii Navale Române (ANR). 

Căpitănia Portului Constanţa a solicitat remorchere pentru asistenţă şi salvare. La intervenție au fost mobilizate două remorchere. La ora 9.30 nava a fost acostată în siguranţă în dana 128 cu ajutorul remorcherelor. Nu sunt urme de  poluare, potrivit sursei citate.

Nava se află continuare sub supravegherea Căpităniei Portului Constanţa.

 ISU Dobrogea a anunțat că a fost prelungit Codul Roșu până la ora 16.00Toate drumurile naționale și județene din județul Constanța sunt închise circulației rutiere. 

Constanţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite