Mai multe drumuri au fost redechise în județul Constanța. Aeroportul rămâne închis VIDEO

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Până duminică seara, toate drumurile naționale și județene din județul Constanța au fost închise circulației. Nu se circulă nici pe Autostrada A2 km între Lehliu și Fetești. Mai multe localități au rămas fără energie electrică și apă potabilă.

UPDATE ORA 20.00

Au fost redeschise circulației publice DN38 Agigea-Topraisar și DN39E Cumpăna,DN 3 km 241+000 - 224+000 ora 18:30 (Murfatlar - Cobadin),- DN2A km 196+000 – 182+500 ora 18:30 (Ovidiu – Mihail Kogalniceanu). De asemenea, s-a redeschis circulația pe DN2A km 182+500 - km 175+400 (Mihail Kogălniceanu - Nicolae Bălcescu).

UPDATE ORA 15.35

ISU anunță că Aeroportul Mihail Kogălniceanu este închis până luni dimineață la ora 8.00.

Ca urmare a discuțiilor purtate cu Ministerul Educației și cu Instituția Prefectului - Județul Constanța, Inspectoratul Școlar Județean Constanța a propus către CJSU Constanța suspendarea cursurilor cu prezență fizică pentru luni, 27.11.2023, în toate unitățile de învățământ preuniversitar din județul Constanța. Hotărârea CJSU se va transmite către Ministerul Educației.

UPDATE ORA 15.40

În județele Ialomița și Constanța se suplimentează mijloacele de intervenție, anunță ISU Dobrogea. 

În sprijinul ISU Ialomița sunt trimise 5 camioane și 5 generatoare de mare capacitate din cadrul ISU Brașov, ISU Dâmbovița, ISU Prahova, ISU Vâlcea și Unitatea Specială de Intervenție în Situații de Urgență.

În sprijinul ISU Constanța sunt trimise 8 camioane și 8 generatoare de mare capacitate din cadrul ISU Argeș, ISU București-Ilfov, ISU Călărași, ISU Dolj, ISU Giurgiu, ISU Mehedinți, ISU Olt și ISU Teleorman.

Generatoarele ISU permit aprovizionarea temporară a unor localităţi cu energie electrică în cazul în care reţeaua publică cedează din cauza vremii neprielnice.

UPDATE ORA 15.15

Duminică dimineața, o navă sub pavilion Barbados a eșuat în Portul Constanța după ce a lovit din dig de protecție. Vasul a suferit avarii semnificative, inclusiv o gaură de apă. Accidentul s-a produs duminică dimineață în jurul orei 3.00.

"O navă sub pavilion Barbados, în balast, ancorată în rada interioară a Portului Constanţa a început să grapeze din cauza condiţiilor meteo extreme. Nu a putut fi stabilizată și s-a lovit de remorcherul Ares, ancorat de asemenea la rada interioara pentru adăpost. Ulterior a continuat să fie în derivă şi a eşuat după ce a lovit un dig de protecţie. Nava a suferit daune semnificative, inclusiv o gaură de apă în picul prova. Echipajul a declarat că există şi infiltraţii uşoare de apă în compartimentul maşină", au anunţat reprezentanţii Autorităţii Navale Române (ANR). 

FOTO: Autoritatea Navală Română
FOTO: Autoritatea Navală Română

Căpitănia Portului Constanţa a solicitat remorchere pentru asistenţă şi salvare. La intervenție au fost mobilizate două remorchere. La ora 9.30 nava a fost acostată în siguranţă în dana 128 cu ajutorul remorcherelor. Cei nouă membri ai echipajului sunt în afara oricărui pericol. Nu sunt urme de  poluare, potrivit sursei citate. Nava se află continuare sub supravegherea Căpităniei Portului Constanţa.

UPDATE ORA 13.15

Toți consumatorii din orașul Constanța vor rămâne fără apă

RAJA anunță că vremea severă înregistrată la nivelul județului Constanța, cu rafale de vânt care au depășit pragul critic de 100 km/h și viscol puternic, a făcut aproape imposibilă misiunea echipelor care au asigurat permanența, pentru furnizarea apei tuturor consumatorilor în regim continuu.

La nivelul surselor care alimentează cu apă potabilă orașul Constanța (Palas, Cișmele, Galeșu și Constanța Nord) s-au înregistrat căderi totale de tensiune. În aceste condiții toți consumatorii din municipiul Constanța vor rămâne fără apă la robinete în perioada imediat următoare.

„Având în vedere zona mare deservită și implicit lungimea și diametrul rețelei pentru ca sistemul să intre în presiune și ca toți abonații din Constanța să aibă din nou apă la robinete este nevoie de o perioadă de câteva ore din momentul în care alimentarea cu energie se va face la parametri optimi“.

UPDATE ora 12.30

ISU anunță că 175 de persoane din 51 de autovehicule au rămas înzăpezite. 62 de localități din județul Constanța nu au energie electrică și 33 de localități nu au alimentare cu apă.

Peste 200 de pompieri sunt pe teren, cu toate forțele și mijloacele, pentru îndepărtarea efectelor nedorite ale viscolului.

FOTO ISU Dobrogea
FOTO ISU Dobrogea

Conform ISU Dobrogea, 215 persoane au fost salvate după ce autoturismele sau microbuzele în care se aflau au rămas înzăpezite pe drumurile județene și naționale din județul Constanța.

FOTO Antonia Ispas
FOTO Antonia Ispas

Pompierii ISU au intervenit duminică dimineața pentru degajarea a 36 de copaci doborâți de viscol, la patru stâlpi de electricitate avariați, dar și la a3 acoperișuri smulse de vântul puternic.

FOTO Antonia Ispas
FOTO Antonia Ispas

Zece localități din județ nu au apă potabilă: Topraisar, Biruita, Corbu, Oituz, Mihail Kogălniceanu, Valu lui Traian, Cobadin, Viișoara, Stefan cel Mare, Faclia.

Toate drumurile din județ sunt închise
Toate drumurile din județ sunt închise

„Evitați să porniți la drum pe timp de viscol şi ninsoare puternică, iar dacă deplasarea este absolut necesară, informați-vă în prealabil dacă pe traseul stabilit nu sunt drumuri blocate.

 Înainte de plecare, asigurați-vă că autovehiculul este echipat corespunzător pentru circulaţia în condiţii de iarnă (anvelope specifice sezonului rece, lanţuri antiderapante, lopată, săculeţ cu nisip etc.).

 Urmăriți la posturile radio/TV buletinele meteorologice și recomandările autorităților“, a transmis ISU Dobrogea.

FOTO Sînziana Ionescu
FOTO Sînziana Ionescu
Constanţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite