O mamă minoră se luptă pentru custodia copilului. Protecţia Copilului face pace în familie

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Minora din Craidorolț a devenit mamă la doar 14 ani (foto: arhiva)

O mamă minoră, în vârstă de 16 ani, a părăsit domiciliul tatălui copilului ei întrucât, spune ea, nu se mai înţelegea cu el. Ulterior, a mers la posturi de televiziune naţionale unde s-a plâns că este bătută şi că nu îşi poate lua copilul.

O echipă din cadrul Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Constanţa s-a deplasat atât la domiciliul tatălui în vârstă de 19 ani, cât şi la cel al mamei minore, de 16 ani, din Valu lui Traian.

A reevaluat situaţia celor doi şi a discutat cu ambii părinţi. În urma discuţiilor, cei doi au stabilit de comun acord ca, până la pronunţarea definitivă a Instanţei, fetiţa de trei luni să stea câte două săptămâni în familia maternă şi câte două săptămâni în familia paternă. 

De asemenea, părinţii vor participa la şedinţe de consiliere de specialitate în cadrul DGASPC Constanţa iar o astfel de întâlnire va avea loc în cursul acestei săptămâni.

Între timp, conflictul lor s-a mutat în instanţă. Mama a cerut Ordonanţă Preşedinţială pentru încredinţarea şi stabilirea domiciliului copilului, iar tatăl a depus cerere pentru a obţine tutela copilului.

Vă mai recomandăm:

Drama celor şapte fraţi din Constanţa sălbăticiţi de părinţi. Cât de abuzaţi trebuie să fie copiii în România pentru a fi luaţi, în sfârşit, de stat

Constanţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite