Nebunie pe litoralul românesc: plaja e plină, oamenii se scaldă în mare. „Apa este ca în luna iulie!” VIDEO

0
Publicat:

Cu 30 Celsius de grade la umbră și apa mării cu temperatura de 20 de grade Celsius, litoralul a redevenit, în acest sfârșit de săptămână de octombrie, destinație pentru o escapadă de week-end.

Vreme frumoasă la malul mării Sursa A.I.
Vreme frumoasă la malul mării Sursa A.I.

Vremea este atât de frumoasă încât sutele de oamenii, care au ajuns deja pe plaja din stațiunea Mamaia, și-au adus propriile șezlonguri, ca să se poată bucura de o zi de relaxare la mare  în cele mai bune condiții. 

Nu au uitat să își ia nici costumele de baie. Chiar dacă nu suntem, calendaristic vorbind, în lunile de vacanță, apa tot este perfectă pentru scăldat. 

„Apa este foarte caldă, pentru perioada asta din an, este senzațională. Poți să stai și două ore, apa e mai caldă decât în iulie”, spune un bărbat care doar ce încercase marea în octombrie. 

„Apă este foarte caldă, are vreo 20-21 de grade, pentru luna octombrie este super bine și să sperăm că ne mai ține vremea asta frumoasă și în noiembrie. La anul, facem baie în noiembrie”, spune un turist venit din București. 

Cei mai mulți însă s-au mulțumit cu o plimbare îndelungată pe malul mării. Din păcate, cele mai multe terase din stațiunea Mamaia sunt închise. 

Meteorologii spun că vremea va rămâne caldă pe litoral în acest sfârșit de săptămână. 

„Avansul de masă deosebit de caldă continuă pe tot teritoriul Dobrogei, iar sâmbătă, în zona de litoral, temperaturile sunt așteptate să depășească 30 grade Celsius. Este vorba despre temperaturile măsurate la umbră, în condiții standard. Am putea să spunem că aceste temperaturi sunt mai degrabă specifice unei zile de vară, avem o toamnă care continuă cu temperaturi foarte ridicate și cu un aspect deosebit de plăcut”, a declarat pentru „Adevărul“ Mia Mirabela Stamate, șef Serviciul Prognoze din cadrul Centrului Regional Dobrogea. 

Constanţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite