Miracolele sunt îndeplinite prin oameni. Copiii care şi-au pierdut mama de Sfântul Nicolae speră într-un Moş Crăciun milos

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Copiii familiei Duţă din Plopeni Sursa Marian Petcuci
Copiii familiei Duţă din Plopeni Sursa Marian Petcuci

De Sfântul Nicolae, când copiii primesc daruri de la părinţi, 5 fraţi din Constanţa au primit cea mai dură lovitură: le-a murit mama. Doi dintre copii ar fi trebuit să-şi sărbătorească în acea zi onomastica.

Femeia avea cancer şi a suferit sub ochii lor, într-o casă plină de neajunsuri. Mama s-a stins chiar în ziua în care doi dintre copii îşi serbau ziua onomastică. Astfel că, în loc de o mică sărbătoare în familie, Nicolae şi Nicoleta, alături de fraţii lor, au îmbrăcat straie cernite.

GALERIE FOTO CU COPIII FAMILIEI DUŢĂ

Tatăl lor a privit neputincios cum moartea îi roade familia. Omul este şi el bolnav şi îşi susţine casa dintr-o pensie pentru handicap.

Pentru Sărbători, o mână de oameni a reuşit să mobilizeze semenii pentru a face o donaţie celor 5 copii ai familiei Duţă din satul Plopeni, comuna Chirnogeni, din judeţul Constanţa. Au vârste între 7 ani şi 17 ani, sunt 2 băieţi şi 3 fete. Cel mai mic este Iulian (7 ani), apoi Nicoleta (9 ani), Elena (12 ani), Iuliana (15 ani), Niculae (17 ani).

Profesorul de religie de la şcoala din Plopeni a văzut mulţi copii sărmani, dar fraţii Duţă l-au impresionat în mod special. 

„Au nevoie de ajutorul oamenilor inimoşi mai mult ca oricând. Lor le este cu atât mai greu cu cât părinţii le-au fost învinşi de sărăcie şi de boală. Dacă ar fi crescut într-un mediu mai ferit de greutăţi, ar fi văzut o rază de speranţă undeva. Dar viaţa i-a supus de la început unor dificultăţi cărora greu le-ar face faţă şi nişte adulţi. Ei sunt însă cuminţi, vin la şcoală când avem cursurile fizic, iar acum, la orele online, învaţă de pe o singură tabletă“, arată profesorul de religie Marian Petcuci.

Un antreprenor din Murfatlar, Marian Telente, le-a cumpărat copiilor prima tabletă, apoi şi pe a doua. Campaniei locale iniţiate de profesorul Petcuci s-a alăturat şi o acţiune făcută publică pe Facebook de o femeie sufletistă din comuna Mihail Kogălniceanu, Rodica Mihalache. În acţiune s-au implicat dascălii de la şcolile din Plopeni şi Chirnogeni, săteni din cele două localităţi, precum şi oameni dintr-un sat învecinat, General Scărişoreanu, din comuna Amzacea.

Copiii s-ar bucura enorm de orice – de la îmbrăcăminte, la încălţăminte, alimente sau bănuţi. Orice i-ar ajuta să aline, mai ales acum, de Sărbători, pierderea mamei.

Pentru a primi mai uşor ajutor de Sărbători, tatălui lor, Marius-Teodor Duţă, i-a fost deschis un cont bancar la Banca Transilvania, agenţia Capitol Constanţa – IBAN RO53BTRLRONCRT0581119301 (lei). 

„Sunt copii care merită puţin ajutor, pentru că soarta n-a fost darnică deloc cu ei. Dacă nu le dăm noi acest ajutor, nu are cine“, arată profesorul de religie, care ştie că miracolele, chiar şi cele de Sărbători - sunt îndeplinite prin oameni. 

Ajutor pentru familia Duţă din Plopeni - Constanţa Sursa Marian Petcuci

Patru dintre copiii familiei Duţă Sursa Marian Petcuci 

Ajutor pentru familia Duţă din Plopeni - Constanţa Sursa Marian Petcuci

Pe aceeaşi temă: 

Faptă bună de Sărbători. Apel pentru Alexandru: Puneţi un tânăr pe picioare! 

Tinerii crescuţi în centru de plasament, care au găsit puterea de a-i ajuta pe alţii

Constanţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite