Faptă bună de Sărbători. Apel pentru Alexandru: Puneţi un tânăr pe picioare!

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Alexandru şi mama, încrezători în şansa pe care le-ar da-o donaţiile Sursa AR
Alexandru şi mama, încrezători în şansa pe care le-ar da-o donaţiile Sursa AR

La 21 ani, Alexandru Rotariu este un tânăr excepţional. Una dintre superputerile sale este aceea de a zâmbi, chiar şi de pe patul de spital, deşi a trecut prin operaţii chinuitoare.

Dacă la naşterea unicului său copil, mama lui Alexandru Rotariu ar fi fost tratată cum se cuvine de cadrele medicale, băiatul ar fi putut să meargă, să-şi ţină capul drept şi să vorbească fără pic de tremur.

GALERIE FOTO CU ALEXANDRU ROTARIU

Când a venit pe lume, la 20 august 1999, Alexandru Rotariu din Agigea promitea să fie un copil vesel şi neastâmpărat. Naşterea a decurs normal, băieţelul avea 3,6 kilograme, dar sechelele unei manevre brutale s-au văzut în scurt timp. Tras de cap fără precauţiile necesare, copilul a suferit o afecţiune gravă care nu l-a lăsat să se dezvolte armonios. La 2 ani şi 8 luni, medicii i-au pus diagnosticul de parapareză spastică şi sindrom cerebelos. De atunci, părinţii lui Alexandru se străduiesc să-şi crească fiul fără ca el să simtă că este altfel, în rău - ci doar altfel.

„Eu tratez lucrurile cu optimism, cred în mine că pot face anumite lucruri. Ştiu că nu voi merge niciodată normal, precum ceilalţi copii, dar pot face alte lucruri, mai bine. Gândesc pozitiv, sunt un luptător“ - rezumă Alexandru filosofia sa de viaţă. 

A fost nevoie de un şir de intervenţii chirurgicale, în ţară şi în străinătate, pe bani grei, şi de multă tratament medicamentos, şi de multă fizioterapie pentru ca Alexandru să se ridice singur în picioare, fără tremurul istovitor.

La 21 ani, Alexandru Rotariu încă nu poate sta singur în picioare, decât ajutat de un cadru. Trei operaţii – dintre care una pentru implantarea unui cip stimulator în creier şi două cu celule stem – l-ar face să stea drept, sigur, singur.

Operaţiile s-ar face tot în Turcia (vezi şi aici factura proformă)acolo unde Alexandru a reuşit să progreseze uimitor faţă de nivelul la care l-a redus România, încă de la naştere. 

Sursa Facebook Alexandru Rotariu 

Alexandru Rotariu din Agigea - caz medical - are nevoie de ajutor financiar pentru operaţii Sursa Facebook AR

Alexandru scrie poezii, continuă să zâmbească şi are încredere că viitorul lui încă îl aşteaptă – să fie independent, ca orice tânăr capabil, de vârsta lui.

Pentru salvarea unui trup firav, susţinut de un spirit puternic, nu ne trebuie vreo superputere. Este de ajuns un singur gest, prin care în contul mamei lui Alexandru s-ar adăuga un mic dar de Sărbători - pentru un băiat cu încredere în priviri şi plumb în picioare, care are nevoie, mai mult decât noi, de sănătate şi de şansa la speranţă.

Contul mamei lui Alexandru este pe numele Rotariu Liliana Daniela, Banca Unicredit, Sucursala Piaţa Far Constanţa, RO76BACX0000000481030000 (LEI) şi RO49BACX0000000481030001 (EURO). Orice sumă, cât de mică, este mai mult decât niciuna

Sursa Facebook Alexandru Rotariu 

Alexandru Rotariu din Agigea - caz medical - are nevoie de ajutor financiar pentru operaţii Sursa Facebook AR
Alexandru Rotariu din Agigea - caz medical - are nevoie de ajutor financiar pentru operaţii Sursa Facebook AR

Pe aceeaşi temă: 

Băiatul care îşi doreşte să se ridice singur în picioare. „Am şanse să merg fără ajutor dacă ajung la recuperare“

VIDEO Băiatul care este dovada că psihicul este cea mai puternică armă: „Sunt un luptător“

Constanţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite