Migranți salvați în Mediterana de frontieriști români. Bilanțul Gărzii de Coastă, la finalul misiunii de patrulare VIDEO

0
0

Aproximativ 500 de migranți au fost salvați din apele Marii Mediterane de poliţiştii de frontieră români, membri ai echipajului navei maritime de patrulare MAI 1102 din dotarea Gărzii de Coastă.

Migranți salvați de polițiștii de frontieră români FOTO: Garda de Coastă
Migranți salvați de polițiștii de frontieră români FOTO: Garda de Coastă

Poliţiştii de frontieră români, membri ai echipajului navei maritime de patrulare MAI 1102 din dotarea Gărzii de Coastă, s-au întors acasă miercuri, 9 noiembrie, după o operațiune de prevenire și combatere a migrației la care au participat în Marea Mediterană timp de patru luni de zile.

În cadrul misiunilor desfăşurate, poliţiştii de frontieră români au salvat 484 de persoane, care se aflau în pericol pe ambarcaţiuni supraaglomerate și de mici dimensiuni, ce navigau în Marea Mediterană.

„În perioada 8 iulie - 6 noiembrie, nava maritimă de supraveghere MAI 1102 din dotarea Poliţiei de Frontieră Române a participat la Operaţiunea Comună „THEMIS”2022 - Italia, organizată de Agenţia Europeană FRONTEX ce s-a desfăşurat la frontierele maritime externe ale U.E.”, transmite Garda de Coastă. 

Frontex este Agenţia Europeană pentru Poliție de Frontieră și Gardă de Coastă. 

Nava Poliţiei de Frontieră Române a executat misiuni individuale de patrulare, supraveghere, căutare şi salvare în Marea Mediterană, la frontiera maritimă externă din sudul Italiei, alături de forţele de poliţie şi de impunere a legii ale tuturor statelor membre U.E. participante la misiune.

Nava Gărzii de Coastă a ajuns acasă FOTO: Garda de Coastă
Nava Gărzii de Coastă a ajuns acasă FOTO: Garda de Coastă

Pe timpul misiunii echipajul navei, format din 28 de poliţişti de frontieră, a efectuat 1.143 ore de patrulare pe mare și a participat la 6 operațiuni de căutare și salvare a vieților omenești pe mare.

„Poliţiştii de frontieră români au salvat, transbordat şi transportat 484 de persoane (bărbaţi, femei si copii), de diferite naţionalităţi, care se aflau în pericol pe ambarcaţiuni supraaglomerate și de mici dimensiuni, ce navigau în Marea Mediterană şi care, ulterior, au fost preluate autorităţilor italiene pentru efectuarea formalităţilor specifice”, arată Garda de Coastă.

Obiectivul principal al Operaţiunii Comune „THEMIS” a fost reprezentat de sprijinirea autorităţilor italiene în supravegherea şi controlul frontierelor maritime ale Uniunii Europene, precum şi de căutare şi salvare a persoanelor aflate în dificultate pe mare (Search and Rescue) la frontiera externă a Uniunii Europene.

Activitatea este o continuare a operaţiunilor de control la frontieră organizate de Frontex, în cadrul cărora Poliţia de Frontieră Română a avut o contribuţie semnificativă, atât din punct de vedere al mijloacelor tehnice, cât şi din punctul de vedere al numărului, al profilurilor şi al rezultatelor obținute de experţii detaşaţi, aprecierile venind atât din partea autorităţilor italiene, cât şi din partea agenţiei. Operaţiunea a fost finanţată de Frontex.

Constanţa


Ultimele știri
Cele mai citite

Partenerii noștri