Mesajul transmis de Raed Arafat la moartea şefului ISU Dobrogea, răpus de SARS-CoV-2

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Colonelul Daniel Gheorghe Popa
Colonelul Daniel Gheorghe Popa

Şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă (DSU), Raed Arafat, a transmis un mesaj emoţionant când a aflat de moartea colonelului Daniel Gheorghe Popa, fostul şef ISU Dobrogea.

„Azi noapte, l-am pierdut, la spitalul Matei Bals, pe domnul col. Popa Daniel Gheorghe, inspectorul sef al ISU Constanta.  Un om dedicat meseriei si misiunii de salvare si care a servit arma pompierilor zeci de ani.  L-am cunoscut personal de ani de zile, am discutat cu dansul de nenumarate ori si pot afirma ca este o mare pierdere pentru noi toti.  Condoleantele mele familiei si colegilor din Constanta si din intreaga tara!  Odihneasca-se in pace!“, a scris Raed Arafat pe pagina de Facebook.

Colonelul Daniel-Gheorghe Popa, infectat cu SARS-CoV-2, a murit la Spitalul Matei Balş din Capitală.

Şi directorul executiv al Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Constanţa, Cristina Schipor, a scris că „în această luptă (cu virusul SARS-CoV-2 n.red.) am fost umăr la umăr, Col. Popa un profesionist, dedicat şi implicat. Acum cuvintele nu îşi mai au sensul, o mare pierdere pentru comunitate. A fost o onoare să lucrăm împreună.”

Mesaje de condoleanţe au transmis şi foştii prefecţi au judeţului Constanţa, cei care au colaborat permanent cu ISU Dobrogea, condus de colonelul Popa.

„Vestea a căzut ca un trasnet: bunul meu prieten, colonelul Daniel Popa, inspectorul şef al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Dobrogea” al Judeţului Constanţa s-a stins astăzi din viaţă, răpus de coronavirus.

A trecut la cele veşnice, lăsând în urmă multă durere şi tristeţe. Un om deosebit şi un bun profesionist care va rămâne mereu în sufletele noastre!”, scrie Dan Jeacă.

„Colonelul Popa, înainte de toate, a fost un OM profesionist, pe care te puteai baza, indiferent de zi, de oră. Mereu a pus binele celorlalţi înaintea binelui propriu, iar cei cu care a colaborat, pot confirma că a fost un om de mare nădejde. A plecat prea repede dintre noi, răpus de inamicul nevăzut care ne-a schimbat vieţile. Domnule colonel, aţi lăsat un mare gol în sufletele noastre, ale tuturor! O să-mi lipsească discuţiile cu dumneavoastră, un om care, mereu, aţi găsit motive să zâmbiţi şi să fiţi optimist, indiferent de situaţie! Drum lin spre cer, dle. colonel Daniel-Gheorghe Popa!”, scrie fostul prefect al Constanţei, George-Sergiu Niculescu.

Născut la data de 26 iunie 1963 în Vâlcea., colonelul Daniel-Gheorghe Popa a urmat cursurile Liceului Industrial Mecanic din Râmnicu Vâlcea pe care le-a absolvit în 1981, cu diplomă de bacalaureat. Ulterior a urmat cursurile Şcolii Militare de Ofiţeri Pompieri Bucureşti, pe care a absolvit-o cu rezultate foarte bune în 1985, fiind repartizat la Grupul de Pompieri al judeţului Călăraţi, unde a ocupat funcţia de Inspector principal II.

Începând din august 1998, până în septembrie 2001 a ocupat functia de Şef de stat major Grupul de Pompieri „Barbu Ştirbei” al judeţului Călăraşi. Începând din 15 septembrie 2001, până in 14 iulie 2016 a ocupat funcţia de Inspector şef II la Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „Barbu Ştirbei” al judeţului Călăraşi.

Din 15 iulie 2016 până în prezent a fost Inspector şef I al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Dobrogea” al judeţului Constanţa.

Citeşte şi:

Şeful ISU Dobrogea, colonelul Daniel-Gheorghe Popa, a murit. Era internat în spital, infectat cu SARS-CoV-2

Purtarea măştii de protecţie devine obligatorie în tot judeţul Constanţa, în spaţiile publice deschise

ConstanţaPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite