Membrii clubului Off-Road Dobrogea se alătură echipelor de intervenţie

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Pasionaţii de condus pe teren accidentat şi-au pus serviciile în slujba comunităţii. Membrii clubului Off-Road Dobrogea vor participa la recuperarea persoanelor blocate în trafic.

Patru autovehicule de teren 4x4, aparţinând unor membri ai clubului Off-Road în Dobrogea, s-au alăturat convoiului de maşini de intervenţie pe timpul codului roşu. Împreună cu Poliţia şi utilajele de deszăpezire, pasionaţii de off-road vor lua parte la misiunile de ajutorare din judeţul Constanţa.

Având în vedere codul roşu instituit în judeţul Constanţa, autorităţile recomandă cetăţenilor care sunt blocaţi în trafic sau au alte urgenţe cauzate de condiţiile meteo nefavorabile să sune imediat la 112.

Poliţiştii rutieri vor însoţi autovehiculele către locul de destinaţie, în funcţie de posibilităţile de deplasare date de condiţiile meteo, după cum urmează: din Constanţa, în Eforie Nord; din Constanţa în Murfatlar; din Constanţa, în Ovidiu.

Prefectura Constanţa a emis ordin de interzicere a accesului autovehiculelor pe drumurile naţionale, judeţene şi comunale din judeţul Constanţa.

Începând cu data de 29 ianuarie, ora 17.00, se interzice accesul autovehiculelor pe drumurile naţionale, judeţene şi comunale din judeţul Constanţa, cu excepţia autovehiculelor Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă.

„Primarii unităţilor administrativ-teritoriale din judeţ vor lua toate măsurile administrative necesare pentru aducerea la îndeplinire a acestui ordin. Nerespectarea prevederilor prezentului ordin de către autorităţile publice locale, persoane fizie sau juridice va fi sancţionată conform prevederilor legale“, se arată în comunicatul prefecturii.

Administraţia Naţională de Meteorologie a emis un cod roşu de intensificări ale vântului (peste 85 km/h), ninsoare abundentă, zăpadă puternic viscolită şi troienită pentru astăzi, intervalul orar 15 – 22.

Începând cu ora 17.00, toate arterele rutiere dintre localităţile din judeţul Constanţa (drumuri naţionale, judeţene şi comunale) au fost închise total traficului rutier.

Compania Naţională de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale din România anunţă utilizatorii reţelei de drumuri naţionale că, începând cu ora 14.30, circulaţia rutieră este închisă pe reţeaua de drumuri naţionale din judeţele Călăraşi, Brăila, Constanţa şi Tulcea.

Vă mai recomandăm

Toate drumurile din judeţul Constanţa au fost închise

Alertă meteo. Dobrogea intră în cod roşu

Ion Sandu, directorul ANM: „Constanţa va avea cele mai mari probleme“

Muncitorii de la Petromidia, sinistraţi

Ambulanţă SMURD de la Bucureşti, trimisă la Constanţa pentru întăriri

Şcolile sunt închise şi joi, 30 ianuarie

ENEL a trimis SMS-uri locuitorilor afectaţi de cod roşu: „Sunaţi doar în caz de avarie individuală“

Constanţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite