Mazăre îşi schimbă strategia pentru câştigarea Portului Constanţa

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Primarul Radu Mazăre nu a reuşit să ajungă la o înţelegere cu Federaţia Naţională a Sindicatelor Portuare (FNSP) aşa că a adoptat o altă strategie. Edilul vrea să câştige războiul luptând cu cei mici mai întâi.

Platoul din faţa sediului Administraţiei Portului Constanţa a fost plin pentru a doua zi consecutivă cu sindicalişti. Aproape 400 muncitori din tura de noapte dar şi dintre cei care abia veneau la muncă au participat la protestul organizat de FNSP. După o sesiune de negocieri eşuate cu edilul de la Constanţa, portuarii au ieşit marţi în stradă cu mesaje care îl privesc direct pe primar. Ei spun că miercuri va fi ultima zi de grevă înaintea alegerilor, iar de luni, 26 mai încep mişcările sindicale în faţa Primăriei şi a Guvernului. 

Calea de atac a lui Mazăre s-a schimbat marţi. Primarul a aruncat presei o pastilă despre presupusa avere ilicită a liderului Federaţiei Sindicale şi apoi a plecat la o întâlnire cu uşile închise cu patronul unui mare operator de minereu din Portul Constanţa. Discuţia de jumătate de oră a fost menită să-l convingă pe patronul companiei de bunele sale intenţii. Salariaţii nu au participat la întâlnire, dar Mazăre este convins că odată convinşi patronii, angajaţii vor accepta şi ei ideea preluării portului de către Consiliul Local.

„Am discutat despre posibilitatea ca lucrurile să iasă bine pentru municipalitate, să iasă bine  pentru ei, ca operatori, să iasă bine pentru port. Despre ceea ce înseamnă chiriile şi faptul că au fost speriaţi de anumite creşteri ale chiriilor, despre posibilitatea de a introduce o taxă, eventual pe toată marfa care se tranzitează prin port, ceea ce ar însemna o creştere a profitului APC-ului, inclusiv a încasărilor pentru stat şi pentru primărie“ a precizat Mazăre.

Vă mai recomandăm:

FOTO VIDEO Portul Constanţa, de la proteste la vorbe grele. Sindicaliştii şi Radu Mazăre se acuză reciproc că servesc interesele unor grupuri

VIDEO Peste 300 sindicalişti la protestul din Portul Constanţa. Primarul Mazăre este ţinta mesajelor greviştilor

VIDEO Război total pe Portul Constanţa. Mazăre, acuzat că a falimentat oraşul

De ce este ilegal transferul Portului Constanţa către administraţia Mazăre

Operatorii portuari dezmint că au fost chemaţi de Mazăre la discuţii: „Este o manipulare“

Mazăre încearcă să liniştească spiritele din Portul Constanţa: „Suntem pe aceeaşi baricadă“

Constanţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite