Lobby puternic pentru Regiunea nr. 9. Liviu Dragnea: „Singura regiune posibilă cu două judeţe este Dobrogea“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

„Singura regiune a ţării care poate fi constituită din două judeţe este Dobrogea“, a afirmat cu tărie vicepremierul Liviu Dragnea la Forumul Regionalizării desfăşurat vineri, 28 iunie, la Pavilionul Expoziţional Constanţa.

Caravana regionalizării iniţiată de Ministerul Dezvoltării Regionale şi Administrării Publice a ajuns la Constanţa, pentru a supune dezbaterii autorităţilor locale argumentele pro şi contra desemnării Dobrogei ca viitoarea regiune nr. 9 a României.

Finanţarea este criteriul primordial care stă la baza luării unei decizii. Nicuşor Constantinescu, preşedintele Consiliul Judeţean Constanţa, a arătat că judeţul Constanţa este al doilea contributor la Produsul Intern Brut, cu 15%. Din aceste procente, doar 2,7% se întorc la Constanţa.

„Asta înseamnă că dacă am gestiona singuri aceşti bani, ne-am putea dezvolta“, a răspuns Constantinescu părerilor contrare exprimate de specialiştii care lucrează la acest proiect. Aceştia au ţinut să mai tempereze din elanul gazdelor.

Dar varianta ca Dobrogea să fie înglobată în alte regiune, iar reşedinţa să nu fie la Constanţa nici nu intră în calculul autorităţilor locale constănţene.

„Vom fi regiune de sine-stătătoare pentru că aşa e normal. Nu avem nicio legătură cu Munţii Vrancei şi cu Munţii Buzăului, sau cu Galaţi, sau cu Brăila. Judeţul Constanţa şi judeţul Tulcea pot forma împreună regiunea Dobrogea, care se va susţine singură, fără să mai depindă de deciziile celor de la Bucureşti“, a fost categoric Nicuşor Constantinescu.

Regiunea Dobrogea este susţinută şi de vicepremier. „Singura regiune a ţării care poate fi constituită din două judeţe este Dobrogea“, a afirmat cu tărie Liviu Dragnea. El a precizat că Dobrogea stă cel mai bine la capitolul „compoziţia populaţiei“, care trebuie să fie variată.

Vă mai recomandăm

ABC-ul regionalizării. Regiunile ţării trebuie să aibă formă circulară, nu alungită. Dragnea a explicat de ce

Aproape sigur: Dobrogea va fi Regiunea nr. 9 a României. Liviu Dragnea: „Suntem foarte aproape de a convinge Comisia Europeană“

Scurt istoric despre regionalizarea României. Constanţa şi-a menţinut importanţa în orice împărţire administrativ-teritorială

Regionalizarea în viziunea Noua Dreaptă: „Încurajează ungurii separatişti şi mafiile locale“. Miting la Constanţa

Regionalizarea, în dezbatere. Vicepremierul Liviu Dragnea vine la Constanţa

Liberalii constănţeni explică regionalizarea: „Judeţele, numărul de funcţionari şi cheltuielile publice rămân aceleaşi. Se va reduce birocraţia“

Europarlamentarul Bodu: „Ce-i pasă bucureşteanului Mazăre de Constanţa? Capitala regiunii ar putea fi şi Rio de Janeiro“

Surpriza de la regionalizare. Constanţa, detronată de la rangul de capitală a Sud-Estului României

ConstanţaPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite