Judecătorii au decis câţi ani mai stă la închisoare baronul Constanţei, Nicuşor Constantinescu

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Curtea de Apel Constanţa a dat sentinţa în cazul cererii formulate de Nicuşor Constantinescu în privinţa contopirii celor două pedepse definitive pe care le-a primit până acum.

Baronul de Constanţa, Nicuşor Constantinescu, fost preşedinte al Consiliului Judeţean se află încarcerat la penitenciarul Poarta Albă, unde execută o sentinţă de 5 ani de închisoare în dosarul centrului Militar Zonal. Totodată, Nicuşor Constantinescu a fost condamnat definitiv în luna februarie 2019 la 5 ani de închisoare în dosarul retrocedărilor, alături de Radu Mazăre, a cărui sentinţă este de 9 ani de închisoare cu executare.

Ca urmare a solicitării fostului preşedinte al CJ Constanţa, Curtea de Apel Constanţa a decis marţi, 9 aprilie, că cele două sentinţe definitive sunt concurente.

„Contopeşte pedepsele principale aplicate prin sentinţa penală nr. 148/10.07.2017 a Curţii de Apel Bucureşti, definitivă prin decizia penală nr. 32/A/07.02.2019 a Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie cu pedeapsa principală de 5 ani închisoare aplicată prin sentinţa penală nr. 387/28.10.2015 a Tribunalului Constanţa, definitivă prin decizia penală nr. 768/P/29.06.2016 a Curţii de Apel Constanţa, aplică pedeapsa cea mai grea de 5 ani închisoare, la care se adaugă un spor de 2 ani şi 4 luni închisoare (reprezentând un spor de o treime din totalul de 7 ani închisoare al celorlalte pedepse ) şi aplică petentului condamnat Constantinescu Nicuşor Daniel pedeapsa principală rezultantă de 7 ani şi 4 luni închisoare. Pedeapsa principală rezultantă se execută în regim de detenţie, conform art. 60 Cod penal”, spun magistraţii Curţii de Apel Constanţa.

Totodată, judecătorii au dedus din cei 7 ani şi 4 luni de închisoare perioada executată de Nicuşor Constantinescu de la data de 06.11.2014 la data de 05.12.2014 inclusiv, de la data de 03.03.2015 la data de 24.04.2015 inclusiv şi de la data de 20.05.2016 la zi. Aşadar, baronul de Constanţa ar mai avea de executat  aproximativ 4 ani şi 2 luni de închisoare.

Decizia de astăzi a Curţii de Apel nu este definitivă, ea putând fi contestată în termen de 3 zile.

Un alt dosar, în care Nicuşor Constantinescu a fost condamnat în prima instanţă la 8 ani de închisoare cu executare, se judecă la Curtea de Apel Constanţa. Fostul şef al CJ Constanţa este acuzat de abuz în serviciu, constituire a unui grup infracţional organizat şi conflict de interese (9 infracţiuni, din care 5 în formă continuată).

Alături de baronul local, în dosar este inculpat şi consilierul său de la acea vreme Cristian Bogdan Zgabercea, condamnat şi el în prima instanţă la 4 ani şi 8 luni de închisoare cu executare.

Pe aceeaşi temă:

Decizie definitivă în cazul lui Nicuşor Constantinescu. Baronul de Constanţa a cerut să fie liberat condiţionat

Căderea brutală a baronului care stăpânea odinioară Constanţa. Câţi ani de închisoare are de executat Nicuşor Constantinescu şi câte procese mai sunt pe rol 

ConstanţaPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite