Decizie definitivă în cazul lui Nicuşor Constantinescu. Baronul de Constanţa a cerut să fie liberat condiţionat

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Magistraţii Tribunalului Constanţa au decis astăzi cu privire la cererea de liberare condiţionată formulată de Nicuşor Constantinescu. Hotărârea este definitivă.

Judecătorii de la Tribunalul Constanţa au respins cererea de liberare condiţionată formulată de Nicuşor Constantinescu, fostul preşedinte al Consiliului Judeţean Constanţa.

Iniţial, cererea a fost respinsă pe 23 ianuarie de câtre judecătorii de la Judecătoria Medgidia, astăzi fiind dată sentinţa definitivă după judecarea contestaţiei formulate de către condamnat.

Nicuşor Constantinescu execută o pedeapsă de 5 ani de închisoare, fiind condamnat în dosarul centrului Militar Zonal. De asemenea, baronul de Constanţa a fost condamnat definitiv la 5 ani de închisoare cu executare şi în dosarul retrocedărilor, dosar în care Radu Mazăre, fostul primar al Constanţei, a fost condamnat la 9 ani de închisoare.

Nicuşor Constantinescu, închis la Penitenciarul Poarta Albă, poate formula o nouă cerere de liberare condiţionată peste cinci luni.

Un alt dosar, în care Nicuşor Constantinescu a fost condamnat în prima instanţă la 8 ani de închisoare cu executare, este pe rolul Curţii de Apel Constanţa. Fostul şef al CJ Constanţa este acuzat de abuz în serviciu, constituire a unui grup infracţional organizat şi conflict de interese (9 infracţiuni, din care 5 în formă continuată).

Alături de baronul local, în dosar este inculpat şi consilierul său de la acea vreme Cristian Bogdan Zgabercea, condamnat şi el în prima instanţă la 4 ani şi 8 luni de închisoare cu executare.

Pe aceeaşi temă:

Căderea brutală a baronului care stăpânea odinioară Constanţa. Câţi ani de închisoare are de executat Nicuşor Constantinescu şi câte procese mai sunt pe rol

Cristi Borcea s-a predat poliţiei, după condamnarea definitivă în dosarul retrocedării plajelor

ConstanţaPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite