Inspectorul ANAF Antifraudă, prins că lua mită, şi-a recunoscut vinovăţia. Ce pedeapsă poate primi

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Maşini Anaf Antifraudă - arhiva foto
Maşini Anaf Antifraudă - arhiva foto

Inspectorul ANAF Antifraudă a încheiat un acord de recunoaştere a vinovăţiei. Procurorii DNA l-au prins că lua mită.

Procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie – Serviciul teritorial Constanţa au dispus sesizarea instanţei de judecată, cu acordul de recunoaştere a vinovăţiei inculpatului Ionuţ Adrian Fotin (cercetat în stare de arest preventiv), la data faptei inspector în cadrul Direcţiei Regionale Antifraudă Fiscală Constanţa, în sarcina căruia s-a reţinut comiterea infracţiunii de luare de mită.

„În perioada iulie-august 2021, cu ocazia unui control iniţiat şi efectuat de inculpatul Fotin Ionuţ Adrian, în calitatea menţionată mai sus, acesta ar fi primit suma de 2.000 lei de la reprezentantul societăţii comerciale controlate, în legătură cu îndeplinirea atribuţiilor de serviciu. Ulterior, la data de 20 septembrie 2021, în legătură cu efectuarea aceleiaşi activităţi de control, inculpatul ar fi acceptat promisiunea omului de afaceri de a-i da în viitor suma de 4.000 lei”, spun procurorii DNA.

În prezenţa avocatului, inspectorul a declarat expres că recunoaşte comiterea faptei reţinute în sarcina sa, acceptă încadrarea juridică pentru care a fost pusă în mişcare acţiunea penală şi este de acord cu felul şi cuantumul pedepsei aplicate, precum şi cu forma de executare a acesteia, respectiv: doi ani şi zece luni închisoare, cu suspendarea executării pedepsei sub supraveghere pe durata unui termen de supraveghere de trei ani şi interzicerea, pe o perioadă de trei ani de la rămânerea definitivă a hotărârii de condamnare, a drepturilor de a fi ales în autorităţile publice sau în orice alte funcţii publice şi de a ocupa o funcţie ce implică exerciţiul autorităţii de stat.

Citeşte şi: 

Inspector ANAF Antifraudă, reţinut de DNA pentru luare de mită

Excepţiile invocate de Nicuşor Constantinescu în dosarul „Herghelia Mangalia şi Lacul Corbu”, respinse. Procesul ar putea începe în curând

Constanţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite