O casieră de la CAR, acuzată că a falsificat peste 60 de contracte de împrumut. A deturnat aproape 900.000 de lei

0
Publicat:

O casieră de la o Casă de Ajutor Reciproc (CAR) din municipiul Târgu Jiu este acuzată de oamenii legii că a falsificat peste 60 de împrumuturi, valoarea prejudiciului fiind de aproape 900.000 de lei.

O serie de percheziții au fost efectuate în această dimineață în județul Gorj Foto: Arhivă
O serie de percheziții au fost efectuate în această dimineață în județul Gorj Foto: Arhivă

Oamenii legii au efectuat în dimineața zilei de luni, 27 mai, mai multe percheziții în județul Gorj, pe raza localităților Bălești, sat Cornești, Târgu Jiu, Rovinari, și Peștișani, într-un dosar în care se fac cercetări cu privire la comiterea infracțiunilor de înșelăciune în formă continuată și alte infracțiuni.

Trei persoane sunt puse sub acuzare de Parchetul de pe lângă Judecătoria Târgu Jiu. Un operator ghișeu la o filială CAR, cu punct de lucru în Târgu Jiu, care a întocmit în fals 63 de contracte de împrumut pe numele a 53 de persoane de pe raza municipiului Târgu Jiu, folosindu-se de documente falsificate - adeverințe de venit și cupoane de pensie și acte de identitate - puse la dispoziție de doi suspecți.

Procedura este ilegală având în vedere că  „prin această modalitate a indus în eroare reprezentanții instituției de credit în scopul de a obține pentru sine și pentru ceilalți doi suspecți un folos patrimonial injust, fiind produs un prejudiciu de 886.050 de lei. (...) La domiciliul suspectei A.R. au fost găsite mai multe documente falsificate“, se arată într-un comunicat al Parchetului de pe lângă Judecătoriei Târgu Jiu.

Casiera de la CAR este acuzată de comiterea a șase infracțiuni

Femeia este cercetată pentru comiterea infracțiunilor de înșelăciune în formă continuată, fals în formă continuată, fals material în înscrisuri, fals informatic, fals în înscrisuri sub semnătură privată, fals informatic.

Ceilalți soi suspecți sunt cercetați pentru săvârșirea infracțiunii de complicitate la înșelăciune, în formă continuară.

La domiciliul suspectei au fost găsite mai multe documente falsificate.

Perchezițiile au fost efectuate de polițiști din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalității Economice și din  alte structuri ale Inspectoratului de Poliție al Județului Gorj.

Târgu-Jiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite