Peste 90 de percheziții la suspecți de contrabandă, evaziune și înșelăciune. Angajat MAI, cercetat pentru abuz în serviciu VIDEO

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Peste 90 de percheziții de amploare au loc luni dimineață la persoane suspectate de evaziune fiscală, spălare de bani, înșelăciune, contrabandă și alte infracțiuni economice grave, într-o operațiune națională împotriva criminalității economice și corupției. Un angajat MAI este investigat pentru abuz în serviciu și fals intelectual.

Au fost declanșate acțiuni în mai multe orașe.

„Într-o amplă operațiune desfășurată la nivel național, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție (PICCJ), Inspectoratul General al Politiei Romane si Directia Generala Anticoruptie au efectuat astăzi un total de 17 acțiuni operative. Aceste acțiuni au inclus punerea în executare a 91 de mandate de percheziție și 25 de mandate de aducere în diferite dosare penale de mare importanță”, se arată întru-un comunicat al Parchetului General.

Operațiunile desfășurate au vizat în special contrabanda, evaziunea fiscală, înșelăciunile, infracțiunile de mediu și actele de corupție, fiind concentrate pe mai multe regiuni ale țării.

„În ceea ce privește contrabanda, mai multe acțiuni au avut loc simultan în diverse județe, inclusiv București, Suceava, Satu-Mare și Cluj. Autoritățile au descins în forță, efectuând 31 percheziții, dispunând, totodată, 11 mandate de aducere în fața justiției a persoanelor suspectate de activități ilegale de depozitare, transport și vânzare a unor cantități semnificative de țigări și alcool de proveniență extracomunitară”, se mai arată în comunicat.

Au fost derulate 43 de percheziții in București, Dolj, Cluj și Constanța și s-au emis zece mandate de aducere pentru suspecte implicate în evaziune fiscală și spălare de bani. Prejudiciul estimat în urma activităților ilegale este de peste 5.600.000 de lei.

 Perchezițiile au avut loc în mai multe județe. FOTO Poliția Română
Perchezițiile au avut loc în mai multe județe. FOTO Poliția Română

 „Operațiunile împotriva evaziunii fiscale au fost intense, cu acțiuni desfășurate în București, Dolj și Constanța (...). Autoritățile au urmărit și sancționat activitățile ilicite care au adus prejudicii semnificative bugetului de stat prin falsificarea de produse, înșelăciuni și alte infracțiuni legate precum evaziunea fiscală și spălarea banilor”, arată PÎCCJ.

Totodată, au fost întreprinse măsuri pentru combaterea infracțiunilor împotriva mediului înconjurător, în special în Constanța, unde s-au descoperit și s-au documentat acțiuni care au dus la degradarea solului și periclitarea mediului înconjurător prin depozitarea ilegală a deșeurilor inerte.

Înșelăciune, fals informatic și fals în înscrisuri oficial

Operațiunile au vizat și infracțiunile de înșelăciune, cu acțiuni desfășurate sub coordonarea PICCJ de procurori si de polițiști în Gorj, Botoșani și Miercurea Ciuc.

În Gorj, PJ Târgu-Jiu și SICE Gorj au efectuat nouă percheziții și au emis trei mandate de aducere într-un caz de înșelăciune, fals informatic și fals în înscrisuri oficiale, soldat cu un prejudiciu estimat la 860.000 de lei. Aici, o angajată a unei asociații a întocmit în fals contracte de împrumut, cauzând un prejudiciu semnificativ.

Obținere ilegală de fonduri

În Botoșani, PT Botoșani și SICE Botoșani au desfășurat cinci percheziții și au emis două mandate de aducere într-un caz de obținere ilegală de fonduri, unde un suspect a falsificat documente pentru a obține subvenții ilegale, aducând un prejudiciu bugetului de stat.

Delapidare

În Harghita, PJ Miercurea Ciuc și SICE Harghita au efectuat trei percheziții și un mandat de aducere într-un caz de delapidare, în care un funcționar a încheiat contracte de împrumut fără consimțământul beneficiarilor, generând un prejudiciu de 330.000 de lei.

Un angajat MAI este investigat pentru abuz în serviciu și fals intelectual

Nu în ultimul rând, s-au întreprins acțiuni pentru combaterea corupției și a abuzurilor în serviciu, în două acțiuni coordonate de PICCJ și DGA, au avut loc cinci percheziții și s-au emis patru mandate de aducere în Arad și Constanța.

Un lucrător MAI este investigat pentru abuz în serviciu și fals intelectual în Arad, iar în Constanța, funcționarii din sistemul medical sunt implicați într-un caz de luare de mită, se mai arată în comunicat.

„Aceste acțiuni au fost posibile datorită coordonării eficiente a PICCJ cu IGPR si DGA, demonstrând angajamentul, determinarea și capacitatea instituțiilor statului de a face față eficient criminalității în diversele sale manifestări, asigurând astfel protecția cetățenilor și integritatea sistemului judiciar„, arată PÎCCJ.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite