Incendiu puternic la biserica din cartierul constănțean Tomis Plus. Au fost distruse și apartamente din construcția învecinată

0
0

Un incendiu puternic a izbucnit la Biserica din cartierul Tomis Plus -Boreal al orașului Constanța. Pompierii Inspectoratului pentru Situații de Urgență intervin pentru stingerea focului.

Paraclisul a fost făcut scrum FOTO Călin Gavrilaș
Paraclisul a fost făcut scrum FOTO Călin Gavrilaș

Din fericire, nu sunt victime, o singură persoană fiind transportată la spital cu arsuri pe antebraț. Din interiorul lăcașului de cult au fost scoase mai multe butelii și au fost salvate sfintele daruri. 

Arderea se manifestă generalizat și s-a extins la fațada unui imobil aflat în proximitate.

Pentru localizarea și stingerea flăcărilor, la fața locului salvatorii acționează cu șase autospeciale de stingere, două autoscări, o autospecială pentru transport victime multiple și o ambulanță SMURD. În sprijinul echipajelor din teren a fost alocată și o ambulanță SAJ.  Din imobilul afectat au fost evacuate patru persoane.

Un număr de 30 de credincioşi au fost evacuaţi de jandarmi din lăcaşul de cult cuprins de flăcări, iar 15 locatari ai blocului din vecinătate s-au autoevacuat sau au fost scoşi din imobil de pompieri.

Aproximativ 500 metri pătrați din construcția de lemn din curtea bisericii a fost arsă complet. Totodată, patru din cele 11 apartamente ale construcției apropiate au fost afectate, dar și latura dinspre biserică a fațadei, transmite ISU Constanța.

Biserica închinată Sfintei Ecaterina si Sfântului Acoperământ al Maicii Domnului se află în noul cartier Tomis Plus - Boreal din Constanta.  Preotul Liviu Ghengeaua a început această misiune în anul 2009, obținând binecuvântarea pentru înființarea unei noi parohii în aceasta zonă de la I.P.S. Teodosie, arhiepiscopul Tomisului.

Demersurile pentru obținerea si achitarea integrala a unui teren pentru viitoarea biserica au fost numeroase, dar, într-un final, au fost încununate de succes, fiind ales un loc de pe strada Brest, exact în spatele cartierului Boreal.

Noua parohie a fost înființată la 1 martie 2009, lucrările  începând în același an.

Constanţa


Ultimele știri
Cele mai citite