Incendiu pe o platformă petrolieră dezafectată din Portul Constanța Sud Agigea

0
Publicat:

Incendiul a izbucnit în după-amiaza zilei de joi, 15 septembrie, la o platformă petrolieră dezafectată din Portul Constanța Sud Agigea. Cauzele urmează să fie stabilite de către pompierii din cadrul ISU Constanța.

Pompieri ISU Dobrogea FOTO: ISU Dobrogea
Pompieri ISU Dobrogea FOTO: ISU Dobrogea

În jurul orei 15.34, pompierii militari au fost solicitați, prin apel la numărul unic de urgență 112, să intervină la un incendiu ce se manifesta la o platformă petrolieră dezafectată situată în Portul Constanța Sud-Agigea.

„Au fost alocate, ca forțe de intervenție, cinci autospeciale de stingere cu apă și spumă, o autospecială pentru intervenție și salvare de la înălțime, autospeciala CBRN și o ambulanță SMURD B2”, anunță ISU Dobrogea.

La fața locului au intervenit și două autospeciale de stingere de la două servicii private pentru situații de urgență.

Conform pompierilor, incendiul se manifesta la sala motoare, cu degajare mare de fum și s-a extins la compartimentele adiacente.

A fost localizat și lichidat în jurul orei 16.20.

Nu s-au înregistrat victime.

„A ars o suprafață de 200 de metri pătrați din platforma petrolieră dezafectată. În prezent, se execută cercetări în vederea stabilirii cauzei probabile care a dus la izbucnirea incendiului”, transmite ISU Dobrogea. 

Mașină mistuită de flăcări, în Portul Constanța

În urmă cu trei zile, Inspectoratul pentru Situații de Urgență (ISU) Dobrogea a fost solicitat să intervină în Portul Constanța pentru stingerea unui incendiu produs la un autoturism aflat în zona Poarta 5.

Din fericire, nicio persoană nu a fost rănită, dar autoturismul marca Cielo cu instalaţie GPL a ars în totalitate.

Potrivit ISU Dobrogea, cauza probabilă a fost un scurtcircuit.

În incinta Portului Constanța, ISU Dobrobrogea are o subunitate în zona Porții de acces 5 care intervine de urgență la orice solicitare.

Copaci căzuți, degajați de ISU

Joi, 15 septembrie, ISU Dobrogea a intervenit și în cazul unui copac căzut peste un autoturism în municipiul Constanța, strada Romulus numărul 2. 

De asemenea, pompierii militari au fost chemați pentru degajarea unui copac căzut pe carosabil, pe DN22, între Hârșova și Saraiu. Au intervenit pompierii de la stația Hârșova cu o autospecială de stingere

Constanţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite