Surpare de pământ într-o comună de pe litoral. Localnicii din 23 August, speriați de risc

0
Publicat:

Locuitorii comunei 23 August, județul Constanța, spun că nu au mai văzut așa ceva. Autoritățile locale au chemat un specialist care să o analizeze pentru a vedea cauzele.

Groapă apărută în comuna 23 August, Constanța. SURSA Primăria 23 August
Groapă apărută în comuna 23 August, Constanța. SURSA Primăria 23 August

O groapă adâncă de trei metri și cu diametrul de cinci metri a apărut din senin pe un teren agricol din localitatea 23 August.

„Nu putem să spunem ce s-a întâmplat. O să vină un specialist care ne va da un punct de vedere, un geolog de la Constanța”, declară viceprimarul comunei, Dan Trușcă.

Groapa are un diametru de 5 metri. SURSA Primăria 23 August
Groapa are un diametru de 5 metri. SURSA Primăria 23 August

Acesta arată că groapa a apărut dintr-odată, iar localnicii susțin că așa ceva nu au mai văzut pe terenurile lor.

Terenul pe care a apărut groapa este un teren agricol, iar utilajele agricole treceau prin zona respectivă, astfel încât oricând se putea întâmpla un accident.

Adâncimea gropii este de 3 metri. SURSA Primăria 23 August
Adâncimea gropii este de 3 metri. SURSA Primăria 23 August

23 August este una dintre localitățile riverane Mării Negre, îmvecinându-se cu Costineștiul și municipiul Mangalia. Comuna este străbătută de drumul național 39 care face legătura între Constanța și Vama Veche.

Mal prăbușit pe marginea Canalului

Mai aproape de municipiul Constanța, în comuna Cumpăna, de trei ani, malul Canalului Dunăre-Marea Neagră a luat-o la vale.

În mai 2019, pe strada Dunării din Cumpăna a apărut o fisură. Oamenii au pus totul pe seama apropierii de Canalul Dunăre-Marea Neagră, strada fiind situată chiar deasupra malului. Însă, în câteva săptămâni fisura s-a mărit, iar porţiuni din mal, inclusiv stradă, s-au prăbuşit spre canal.

Malul surpat de la Cumpăna FOTO: Călin Gavrilaș
Malul surpat de la Cumpăna FOTO: Călin Gavrilaș

De atunci, la faţa locului a fost un adevărat pelerinaj: experţi peste experţi, oameni politici locali şi de la centru, chiar şi un ministru al Transporturilor a trecut pe acolo. Toţi dădeau asigurări că problema se va rezolva şi că statul va aloca banii necesari reparaţiilor.

Cu toate acestea, pământul a continuat să se prăbușească, iar câteva familii au fost nevoite să-și părăsească locuințele deoarece oricând se putea întâmpla o tragedie.

Constanţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite