În perioada sărbătorilor pascale, pe podul de Agigea se va circula pe trei benzi

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Podul de la Agigea. FOTO Adevărul
Podul de la Agigea. FOTO Adevărul

Compania Naţională de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale permite circulaţia pe podul de la Agigea pe trei benzi, de Paşte. Viteza este limitată la 50 km/h.

În perioada 17 aprilie, ora 14.00 – 22 aprilie, ora 8.00, circulaţia rutieră pe podul de la Agigea se va desfăşura pe trei benzi de circulaţie (2+1), pe toată lungimea podului, în funcţie de volumul de trafic înregistrat în acest timp, pe cele două direcţii de deplasare.

În această perioadă va fi permisă circulaţia autovehiculelor cu masa totală maximă autorizată ≤ 5 tone şi a mijloacelor de transport persoane a căror masă totală maxim autorizată depăşeşte 5 tone. Totodată, se menţine limitarea vitezei de circulaţie la 50 km/h, informează Compania Naţională de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale din România.
 
Conducătorii auto sunt rugaţi să respecte restricţia de circulaţie instituită şi semnalizarea rutieră temporară.
 
Informaţii suplimentare privind starea reţelei de drumuri naţionale pot fi obţinute de la Dispeceratul Companiei Naţionale de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale din România SA, la numerele de telefon 021/9360; 021/264.33.33; 021/264.33.34 sau accesând pagina de internet a Companiei Naţionale de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale din România (www.cnadnr.ro/Situaţia Drumurilor Naţionale).
Podul a intrat în consolidare în 2010. Lucrarea era programată a se încheia la 15 iunie 2014, dar înlocurea hobanelor a prelungit termenul până la 15 martie 2015.

Compania Bilfinger Berger Baugesellschaft este constructorul care a câştigat licitaţia organizată de CNADNR. Valoarea contractului era de 3,8 milioane de euro, fără TVA, cu finanţare de la BERD şi de la Guvernul României. Suma s-a triplat însă, deoarece a apărut necesitatea schimbării hobanelor (corzile de susţinere a podului).
Operaţiunea este realizată pe jumătate, iar constructorul speră să o finalizeze până la 15 iunie. După 15 septembrie, lucrările vor fi continuate la tabliere şi la căile de rulare.
 

Constanţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite