FOTO VIDEO Vacanţă în Ţara lui Moş Crăciun. Aventura iernii trăită în Laponia cu elfi, reni şi Husky

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cine nu are răbdare să-l aştepte pe Moş Crăciun acasă poate merge direct în paradisul iernii, în ţara lui, în Laponia. Aici, Moşul vă va învăţa să împodobiţi bradul, iar Crăciuniţa va arăta copiilor cum să facă căsuţe din turtă dulce. Tot aici îl veţi cunoaşte pe renul Rudolf şi veţi putea admira aurora boreală.

În fiecare an, de sărbători, 200 de români merg să trăiască magia Crăciunului în Laponia, prin agenţiile de turism.  

Laponia, situată între Rusia, Suedia şi Norvegia oferă turiştilor atât vizite în satul lui Moş Crăciun, în Rovaniemi, cât şi sporturi de iarnă în Levi, staţiune căutată pentru cele 15 piste de schi luminate noaptea în timpul iernii (octombrie – iunie), precum şi pentru ciclism montan în timpul verii. Aici puteţi vedea aurora boreală sau soarele pe cer la miezul nopţii. 
 

Preţul vacanţei pentru o familie compusă din doi adulţi şi un copil este de 4.190 de euro, preţuri medii calculate de agenţia de turism Paralela 45. Perioada este 22 decembrie - 26 decembrie. 
 

La spiriduşii din pădure
 

Cei mici, dar şi cei mari sunt invitaţi la căsuţa din pădure a lui Moş Crăciun, acolo unde el trăieşte alături de spiriduşi. Ea este ascunsă în inima pădurii şi la ea se poate ajunge doar pe jos, vreo 50 de metri. Moşul le va arăta cum se decorează un brad de Crăciun, iar doamna Crăciun le va arăta copiilor cum se prepară căsuţele din turtă dulce. Vor cânta şi vor dansa împreună în jurul bradului de Crăciun.
 

Veţi avea ocazia unică de a-i spune Moşului cele mai ascunse dorinţe, iar la sfârşit veţi primi un autograf. 

image


 

O scrisoare de la Moş Crăciun
 

Veţi avea ocazia să vizitaţi biroul poştal unde puteţi comanda o scrisoare de la Moş Crăciun. Puteţi alege scrisoarea preferată şi apoi o puneţi în cutia poştală roşie. Cei dragi o primesc acasă cu ştampila lui Moş Crăciun. 
 

În cadrul vacanţei de iarnă este inclusă o vizită la Fabrica de Surprize a renului Rudolf, de unde puteţi cumpăra suveniruri pentru cei dragi. 
 

Arcadele satului de vacanţă sunt pline cu suveniruri cu specific finlandez: de la decoraţiuni de Crăciun la jucării, până la haine şi încălţăminte.
 

A doua zi, vacanţa de vis continuă cu excursii în lumea animalelor de la Polul Nord. La o vizită la Grădina Zoologică din Ranua puteţi admira renii din poveste, dar şi vulpea arctică, elani şi ursul polar.

Opţionale sunt excursii în tabăra Huski, unde veţi avea parte de o cursă aventuroasă pe parcursul a doi kilometri. Simpaticii căţei se vor lăsa răsfăţaţi şi puteţi învăţa cum să-i mânuiţi. Preţul acestei aventuri este de 70 euro pentru adulţi şi 53 de erup pentru copii. 

Vacanţă în igoo

Cine doreşte să se bucure de priveliştile îngheţate ale zonei pot pleca în safari cu snowmobilul. Noaptea arctic îi va dezvălui toate minunile, iar sfârşitul aventurii se va termina cu un foc de tabără. „În Laponia, în această perioadă a anului noaptea vine foarte devreme, în jurul orei 15.00. Preţul aventurii este de 99 de euro pentru adulţi şi 75 de euro pentru copii.
 

Cine va dori să ia masa într-un igloo poate merge la hotelul de gheaţă, sculptat în fiecare an pe o temă diferită. Se utilizează peste 1,5 milioane kilograme de zăpadă şi 300.000 kilograme de gheaţă. Hotelul dispune de 30 de camere stil igloo, fiecare având un design unic. Temperatura nu urcă mai mult de minus 2 grade Celsius. 
 

Tot aici există o capelă unde se pot oficia cununii. Preţul unei excursii la hotelul de gheaţă este de 103 euro pentru adulţi şi 89 de euro petru cei mici.
 

O altă excursie de neratat este cea de la trolli. Pentru a ajunge în peştera lor situată în vârful dealului trebuie să treceţi peste câteva încercări şi să rezolvaţi unele din enigmele locurilor. După aceste surprize veţi putea pătrunde în inima unei familii de troli. Preţul este de 80 de euro pentru adulţi şi 55 euro pentru copii.

image


 

Charter spre Maldive
 

Cine doreşte să meargă într-un loc exotic de sărbătorile de iarnă poate opta pentru Maldive. Pentru prima dată, la acest sfârşit de an s-a pus o cursă charter până la insulele din Oceanul Indian. Oferta all inclusive pentru doi adulţi pentru şase nopţi este de 7.670 de euro.
 

Din Constanţa, deja cinci familii au rezervat locuri pe perioada sărbătorilor de iarnă. 

În România, La Mistral Resort Moeciu toate locurile ocupate pentru Crăciun şi Revelion. Preţul pentru patru nopţi de cazare şi masă festivă este de 1.091 de lei de cazare. 
 

La Târgul de vacanţe de la Constanţa care este deschis la acest sfârşit de  săptămână este promovată şi Thailanda. Organizatorii au adus un mijloc de transport tradiţional, o bicicletă, care a fost atracţia târgului. 

image


 

Turism medical
 

Încet, dar sigur, la târguri îşi face simţită prezenţa şi turismul medical. Semra Selim, specialist în relaţii internaţionale a lanţului de spitale Acibadem din Istanbul, spune că mai mulţi constănţeni ţi-au rezervat locuri doar pentru a merge la tatament la unitatea medicală de renume. De altfel, până la sfârşitul anului, Acibadem va deschide un birou şi la Constanţa. 
 

Târgul de Turism Vacanţa a fost deschis oficial vineri de către preşedintele Asociaţiei Litoral - Delta Dunării, Corina Martin, şi echipa de conducere a Camerei de Comerţ, Industrie, Navigaţie şi Agricultură Constanţa. 
 

Târgul are loc la Maritimo Shopping Center şi reuneşte zeci de agenţii de turism sau reprezentanţi ai diferitelor staţiuni turistice din ţară. Constănţenii pot să viziteze standurile între orele 10 - 22, de vineri până duminică, 23 noiembrie. 

image
ConstanţaPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite