FOTO VIDEO Horia Tecău, la Mamaia: „Mizăm pe susţinerea publicului de acasă la meciurile de Cupa Davis cu Slovacia“

0
0

Horia Tecău, proaspătul campion la Wimbledon, a sosit în oraşul său natal, Constanţa, unde s-a alăturat lotului pentru întâlnirea de Cupa Davis dintre România şi Slovacia (17-19 iulie), ce se va disputa pe Arena Idu Mamaia. Patru aşi ai tenisului românesc provin din Constanţa: Horia Tecău, Andrei Pavel, George Cosac şi Simona Halep.

Horia Tecău a sosit la Constanţa, unde intră în pregătirea întâlnirii de Cupa Davis România-Slovacia. „Mizăm pe publicul de acasă pentru meciurile de vineri şi sâmbătă de pe arena unde am copilărit“, a declarat campionul Horia Tecău, la conferinţa de presă desfăşurată în după-amiaza de marţi, 14 iulie, la Arena Idu din Mamaia.

Andrei Pavel, căpitanul nejucător al echipei de Cupa Davis, s-a declarat încântat că România susţine meciurile la Constanţa. „E o foarte mare bucurie să joci acasă şi sperăm că publicul ne va susţine de la primul până la ultimul punct al meciurilor“, a declarat Pavel.

El a descris starea de spirit încrezătoare în victorie a echipei, arătând că victoriile de la Wimbledon ale lui Horia Tecău şi Florin Mergea sporesc şansele lotului. „Am încredere şi în Adrian Ungur şi Marius Copil, sunt jucători experimentaţi şi vom ieşi cu capul sus din această întâlnire“, a mărturisit căpitanul nejucător al echipei. 

Întrebat despre ideea înfiinţării unei Academii de tenis la Constanţa, oraşul care a dat 4 aşi ai sportului alb - Horia Tecău, Andrei Pavel, George Cosac şi Simona Halep, campionul de la Wimbledon a afirmat că a discutat cu Andrei Pavel despre această şansă pe care o merită copiii ce îi au pe ei drept model. „Avem nevoie de această academie, pentru că sunt mulţi copii care vin la tenis la Constanţa datorită mie, a Simonei Halep şi a celorlalţi jucători. Ne-am gândit, am şi discutat şi vom vedea de ce este nevoie: de infrastructură, de terenuri etc“, a spus Horia.

Echipele de tenis ale României şi Slovaciei au apărut marţi, 14 iulie, în faţa presei pentru impresiile de dinaintea întâlnirii de Cupa Davis. Loturile sunt formate din: România - Horia Tecău, Florin Mergea, Adrian Ungur, Marius Copil; Slovacia - Martin Klizan, Norbert Gombos, Jozef Kovalik şi Igor Zelenay.

Federaţia Română de Tenis va organiza întâlnirea de Cupa Davis by BNP Paribas, România-Slovacia, contând pentru turul 2 din Grupa I, Zona Euro-Africană, în perioada 17-19 iulie, pe terenul central al Clubului IDU din Mamaia.

Echipa care va câştiga întâlnirea de Cupa Davis România-Slovacia se va califica în barajul pentru Grupa Mondială, în timp ce echipa care pierde va merge în turul 1 din Grupa I, Zona Euro-Africană.

România şi Slovacia s-au mai întâlnit o singură dată în această competiţie, în 2002, în Slovacia, când tricolorii (Andrei Pavel, Adrian Voinea, Gabriel Trifu şi Victor Hănescu), au câştigat întâlnirea, cu scorul de 4-1. Jucătorii slovaci şi-au exprimat speranţa că de data aceasta va fi altfel.

„Acum este diferit, am mai căpătat experienţă. Românii sunt buni jucători, va fi mai greu oricum, dar va fi un meci bun de privit“, au spus slovacii la conferinţa de presă de marţi, 14 iulie.

Horia Tecău şi coechipierii din lotul de Cupa Davis al României

Conferinţa de presă a românilor a fost amânată pentru câteva ore, pentru a-l aştepta pe noul campion de la Wimbledon, Horia Tecău, care soseşte în după-amiaza de marţi la Constanţa. Perechea Horia Tecău/Jean-Julien Rojer (România/Olanda), cap de serie numărul 4, a câştigat, sâmbătă, turneul de la Wimbledon la dublu, după ce a învins în finală cuplul Jamie Murray/John Peers (Marea Britanie/Australia), favorit 13, scor 7-6 (5), 6-4, 6-4, după un meci care a durat o oră şi 52 de minute.

Celălalt constănţean din lotul naţional este Andrei Pavel, căpitanul-nejucător al echipei de Cupa Davis a României: „Avem în faţă un meci foarte important, cu Slovacia, care ne poate readuce mai aproape de elita mondială. Mă bucur că oraşul Constanţa a fost ales să găzduiască această întâlnire. Oriunde am juca în România ne simţim acasă, dar să joci în oraşul natal e o motivaţie în plus. Pe lângă locul de desfăşurare, susţinerea suporterilor este crucială, şi sunt sigur că şi la Constanţa vom avea fani mulţi şi înfocaţi, care vor umple arena şi care ne  vor ridica în momentele-cheie“, a spus Pavel.

Echipa de tenis a României la Cupa Davis Sursă foto frt.ro
Echipa de tenis a Slovaciei la Mamaia Foto S I

Revenim cu amănunte

Tecău, declaraţii în calitate de campion la Wimbledon: care a fost primul lucru pe care a vrut să-l facă după victorie

Performanţă extraordinară pentru tenisul românesc. Avem doi jucători în primii zece ai lumii la dublu

Premii record pentru Tecău şi Niculescu după evoluţiile lor la Wimbledon

Horia Tecău şi Jean-Julien Rojer au câştigat turneul de la Wimbledon la dublu. Tecău este al doilea român care se impune în Anglia, după Ilie Năstase

Ce i-a spus Simona Halep concitadinului ei, Horia Tecău, după triumful acestuia

Tecău on Top: triumful de la Wimbledon l-a trimis pe român pe locul 1 într-un clasament prestigios. Cum stă Halep

Tecău, declaraţii în calitate de campion la Wimbledon: care a fost primul lucru pe care a vrut să-l facă după victorie

Constanţa


Ultimele știri
Cele mai citite