Repartizare liceu 2015 Olt. Află cu ce medii s-a intrat la liceele din judeţ

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Imagine cu absolvenţi ai clasei a VIII-a din Slatina la Capacitate 2015   (FOTO: Mugurel Manea)
Imagine cu absolvenţi ai clasei a VIII-a din Slatina la Capacitate 2015   (FOTO: Mugurel Manea)

Ministerul Educaţiei Naţionale a afişat marţi - 14 iulie, pe siteul său www.edu.ro, rezultatele repartizării computerizate la liceu a absolvenţilor clasei a VIII-a. În perioada 16-24 iulie va avea loc ultima etapă, respectiv depunerea dosarelor de înscriere la şcolile la care candidaţii au fost repartizaţi.

Rezultatele repartizării la licee şi şcolile profesionale au fost afişate marţi - 14 iulie. pe site-ul www.edu.ro al Ministerului Educaţiei şi Cercetării Ştiinţifice. AICI poţi afla unde au fost repartizaţi absolvenţii claselor a VIII-a care au susţinut Evaluarea Naţională!

Cea mai mare medie de admitere s-a înregistrat la Liceul Teoretic ”Mihai Viteazul” din Caracal, la specializarea Matematică-Informatică, unde ultima medie cu care s-a intrat a fost 9,71. O altă notă mare pentru ultima medie s-a înregistrat la Colegiul Naţional ”Ion Minulescu” din Slatina, la la specializarea Matematică-informatică, unde s-a intrat cu 9,41. Pe locul 3 în topul celor mai căutate licee din judeţul Olt se află tot Liceul Teoretic ”Mihai Viteazul” din Caracal, unde s-a intrat la specializarea Filologie cu media 9,18, iar la Matematică-Informatică cu 9,00. 

La polul opus încă, cele mai mici medii de admitere la liceu în judeţul Olt s-au înregistrat la Liceul Tehnologic din comuna Vitomireşti, unde s-a intrat cu 2,25 la specializarea Agricultură, la Colegiul Tehnic ”Danubius” din Corabia, unde ultima medie de intrare a fost 2,39, sau Colegiul Tehnic din oraşul Balş, unde s-a intrat cu 2,50.

78,52% dintre candidaţii la Evaluarea Naţională au obţinut medii mai mari de 5  

În judeţul Olt s-au înscris 3.800 de absolvenţi ai clasei a VIII-a, dar s-au prezentat efectiv la probe 3.374 elevi. Nivelul de promovare înregistrat în judeţul Olt la Evaluarea Naţională 2015 este de 78,52%. Un număr de zece elevi din judeţ au reuşit să obţină nota 10 la ambele probe.   

Din totalul celor 3.374 de absolvenţi ai clasei a VIII-a care au susţinut cele două probe, Limba română şi Matematică, un număr de 1.105 elevi au înregistrat medii cuprinse între 8 şi 10, iar 292 de elevi au medii între 9.50 şi 10.00.

În intervalul legal de timp s-au depus 356 de contestaţii. În urma recorectării reclamaţiilor depuse de elevi după examenul de Evaluare Naţională 2015, peste 60% dintre lucrări au primit un procent mai mare, astfel că un număr total de 181 lucrări au primit note mai mari decât iniţial, cifră ce înseamnă că 50,84% din lucrări au fost modificate în favoarea elevilor reclamanţi şi doar 11 lucrări în defavoarea acestora. După afişarea rezultatelor finale, procentul de promovare la Capacitate 2015 a rămas nemodificat la Olt – 78,52%.

Vă mai recomandăm pe acelaşi subiect:

Rezultate Evaluare Naţională 2015 Olt. Procentul de promovare a Capacităţii este de 78,52% înainte de contestaţii (VIDEO)

Rezultate Evaluare Naţională 2015 Olt. Ce note au luat elevii din judeţul Olt

Evaluare Naţională 2015 Olt. Subiecte Matematică. Piramida le-a dat bătăi de cap elevilor: ”Un subiect dificil”  (VIDEO)

Evaluarea Naţională 2015 Olt. Subiecte Română. Elevii au ieşit optimişti de la prima probă a examenului: „Ne aşteptam să fie mai greu” (VIDEO)
 

Slatina



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite