Tecău on Top: triumful de la Wimbledon l-a trimis pe român pe locul 1 într-un clasament prestigios. Cum stă Halep

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Horia Tecău şi Jean-Julien Rojer au dat lovitura la All-England Club, acolo unde au câştigat concursul de dublu. Pe lângă un trofeu mare şi un cec consistent, victoria le-a adus şi un alt câştig important.

România poate avea doi reprezentanţi în turneele la care se vor califica cei mai buni jucători de tenis din lume la finalul sezonului: ATP World Tour Finals la masculin şi WTA Finals (Turneul Campioanelor) la feminin.

După ce au câştigat Wimbledon 2015, Tecău şi Rojer au trecut pe locul 1 în clasamentul ATP Race, ierarhie alcătuită în funcţie de punctele acumulate în fiecare an calendaristic. Astfel, prezenţa cuplului româno-olandez la ATP World Tour Finals la dublu (15-22 noiembrie la Londra) e ca şi asigurată.

În ciuda rezultatelor mai puţin bune din ultimele luni, şi Simona Halep se află într-o poziţie excelentă pentru a ajunge la WTA Finals. În acest moment, constănţeanca de 23 de ani ocupă poziţia a 3-a în WTA Race, după Serena Williams şi Maria Şarapova. La Turneul Campioanelor (25 octombrie – 1 noiembrie) se vor califica primele opt jucătoare ale lumii în 2015.

Horia Tecău a avut până acum trei prezenţe în ATP Finals la dublu, în 2011, 2012 şi 2014.

Simona Halep a participat o dată în Turneul Campioanelor, anul trecut, atunci când a pierdut în finală cu Serena Williams.

CITEŞTE ŞI:

*Tecău, declaraţii în calitate de campion la Wimbledon: care a fost primul lucru pe care a vrut să-l facă după victorie

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite