FOTO Scufundări gratuite la Marea Neagră, cu scafandri profesionişti. Meditaţiile subacvatice se fac în Portul Tomis

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Centrul de Scafandri Constanţa are o iniţiativă excelentă. Toată luna iulie organizează gratuit şedinţe de scufundare pentru iniţiere. Meditaţiile subacvatice au loc toată luna iulie, în weekend, în Portul Tomis.

Programul de pregătire se derulează în zilele de sâmbătă şi duminică, timp de 4 ore, între orele 9 şi 13.

Ideea Centrului de Scafandri are ca obiectiv să promoveze meseria de scafandru şi să atragă tinerii. „Vrem totodată să încurajăm practicarea scufundărilor recreative pe litoralul Mării Negre“, spun scafandrii profesionişti.

Activitatea face parte din concursul Romanian Diving Award, organizat de Centrul de Scafandri în acest an.

Organizatorii anunţă că înscrierea participanţilor iubitori de activităţi subacvatice cu vârstă mai mare de 14 ani se face prin intermediul sponsorului Orange România, la adresa din strada Bd. Tomis Nr. 213 Bl.TS8, parter, Constanţa.

Centrul de Scafandri este autoritatea naţională în domeniul calificării scafandrilor şi lucrătorilor subacvatici din România. Este unica instituţie de brevetare a scafandrilor, înfiinţată în anul 1976 şi atestată în formarea şi atestarea personalului tehnic de asigurare a scufundărilor şi lucrărilor în imersiune.

Competiţia Romanian Diving Award debutat la 14 mai şi va fi încheiată la 1 octombrie.

Concursul se adresează tuturor scafandrilor din România, profesionişti şi recreaţionali, precum şi companiilor cu activitate în domeniul scafandreriei. Întrecerea constă în recuperarea de către participanţi a unui număr de 11 plachete (obiective), care vor fi puse la adâncimi cuprinse între 10 şi 85 de metri de către specialiştii Centrului de Scafandri.

Pe site-ul Centrului de Scafandri al Forţelor Navale, www.centruldescafandri.ro, se găseşte Regulamentul competiţiei Romanian Diving Award. În secţiunea dedicată concursului, dar şi pe contul de Facebook, vor fi anunţate raioanele iniţiale în care pot fi descoperite plachetele.

Vă mai recomandăm

Începe Romanian Diving Award, concursul scafandrilor

FOTO Ocazie rară. Porţi deschise la Marină în săptămâna 1-5 aprilie. Programul de vizitare a instituţiilor şi navelor militare

VIDEO Sub apă, îţi poţi ţine respiraţia mai mult decât pe uscat

Constanţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite