Începe Romanian Diving Award, concursul scafandrilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Provocare pentru scafandri, la Romanian Diving Awards FOTO Arhivă Adevărul Constanţa
Provocare pentru scafandri, la Romanian Diving Awards FOTO Arhivă Adevărul Constanţa

Centrul de Scafandri, autoritatea naţională în domeniul calificării scafandrilor şi lucrătorilor subacvatici din România, organizează competiţia Romanian Diving Award, care debutează la 14 mai şi va fi încheiată la 1 octombrie.

Concursul se adresează tuturor scafandrilor din România, profesionişti şi recreaţionali, precum şi companiilor cu activitate în domeniul scafandreriei. Întrecerea constă în recuperarea de către participanţi a unui număr de 11 plachete (obiective), care vor fi puse la adâncimi cuprinse între 10 şi 85 de metri de către specialiştii Centrului de Scafandri.

La data de 14 mai, începând cu ora 9.30, Nava Maritimă de Intervenţie cu Scafandri Grigore Antipa va ieşi pe mare pentru executarea unui exerciţiu de antrenament al scafandrilor de mare adâncime, în cadrul căruia se vor planta aceste obiective.

Pe site-ul Centrului de Scafandri al Forţelor Navale, www.centruldescafandri.ro, se găseşte Regulamentul competiţiei Romanian Diving Award. De la data de 20 mai, în secţiunea dedicată concursului, vor fi anunţate raioanele iniţiale în care pot fi descoperite plachetele.

Centrul de Scafandri al Forţelor Navale, situat în Constanţa, are o activitate de peste 35 ani în domeniu, iar specialiştii săi fac parte din organisme ce reglementează activitatea de scafandrerie la nivel naţional şi internaţional.

„Scopul principal al Romanian Diving Award îl constituie promovarea profesiei de scafandru, atragerea unui număr cât mai mare de tineri către această profesie şi încurajarea practicării scufundărilor recreative pe litoralul Mării Negre. Iubitorii de scufundări recreaţionale au devenit o voce puternică pe harta sporturilor extreme din România“, spun reprezentanţii Forţelor Navale Române.

În România există aproximativ 100 de cluburi, forumuri sau asociaţii ale iubitorilor de scuba. Acestea numără peste 10.000 de scafandri care aşteaptă o provocare pentru a-şi măsura măiestria sub apă.

ConstanţaPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite